Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (2.9.)

streda, 2. september 2015 10:30 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (2.9.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (2.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

BOSTON: Obranca Zdeno Chára je po sérii zranení stopercentne fit a v úvode septembra sa môže plnohodnotne pripravovať na novú sezónu v National Hockey League, v ktorej povedie desiaty rok Boston Bruins ako kapitán.

LOS ANGELES: Útočník Los Angeles Kings Milan Lucic sa nechal počuť, že by veľmi rád obliekal dres Vancouveru Canucks. 27-ročný rodák z Vancouveru má v Kalifornii len ročný kontrakt a tak je viac než pravdepodobné, že sa budúce leto bude sťahovať do rodného mesta.

ST. LOUIS: Nemecký forward Marcel Goc, ktorý naposledy obliekal dres Saint Louis Blues, sa vracia späť do rodnej krajiny, kde bude po novom obliekať dres účastníka DEL z Adleru Mannheim.

KHL

SLOVAN: HC Slovan Bratislava prehral ďalší domáci duel, keď nestačil na HC Sibir Novosibirsk a prehral 2:3. O presné zásahy „belasých“ sa postarali Šťastný a Kašpar. V zápase si taktiež privodil nepríjemné zranenie obranca Juraj Valach. Slovenský reprezentačný bek má zlomenú nohu a pauzovať by mal približne 4-6 týždňov.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

PRÍPRAVNÉ ZÁPASY:
Olomouc – Trenčín 5:1
Gól Trenčína:
Petrovický

Žilina – Poprad 5:1
Góly Žiliny: Švec, Drevenák, Konečný, Lipovský, Mendrej
Gól Popradu: Bartečko

Nové Zámky – Piešťany 1:2
Góly Piešťan: Balej, Hrehorčák

TRENČÍN: Vedenie Dukly Trenčín sa dohodlo s obrancom Petrom Mikušom na krátkodobej mesačnej zmluve. 30-ročný obranca momentálne čaká na lepšie ponuky zo zahraničia.