Main Content

Holandsko zbrane neskladá: Budeme bojovať až do konca (ohlasy)

piatok, 4. september 2015 11:05 | Autor: TASR

Holandsko zbrane neskladá: Budeme bojovať až do konca (ohlasy)
Holandsko zbrane neskladá: Budeme bojovať až do konca (ohlasy) | zdroj: © TASR

Amsterdam 4. septembra (TASR) - Futbalisti Holandska nezvládli štvrtkový kvalifikačný duel proti Islandu a po domácej prehre 0:1 si výrazne skomplikovali situáciu v boji o postup na EURO 2016.

"Oranjes" navyše prišli o kľúčového stredopoliara Arjena Robbena, ktorý si natiahol slabiny a musel striedať už po polhodine hry.

Domáci mali v amsterdamskej Aréne hernú i streleckú prevahu, napokon si v nej pripísali prvú prehru v súťažnom stretnutí. Krátko po vynútenom striedaní Robbena sa musel po červenej karte porúčať z ihriska obranca Bruno Martins Indi. Srbský rozhodca Milorad Mažič rozosmutnel fanúšikov "oranjes" po druhý raz v 50. minúte, keď po súboji Gregoryho van der Wiela s Birkirom Bjarnasonom nariadil pokutový kop v prospech hostí. Ten s istotou premenil Gylfi Sigurdsson a Island si už potom cenné víťazstvo nenechal vziať.

Ostrovní futbalisti zo severu Európy si tak poistili prekvapujúce prvé miesto v tabuľke A-skupiny, ktorú vedú so ziskom 18 bodov. "Hráme dobre a darí sa nám. Sme skutočne veľmi blízko, aby sme dosiahli historický postup. V zostávajúcich troch zápasoch to však musíme potvrdiť na ihrisku," povedal tréner Heimir Hallgrimsson. Island si môže definitívne zabezpečiť postup na európsky šampionát v nedeľu domácim triumfom nad Kazachstanom.

Holanďania sú v tabuľke až tretí a v nedeľu ich čaká zápas pravdy v Turecku. "Súper hral veľmi organizovane, ťažko sme sa presadzovali. Prehra samozrejme mrzí, ale ešte nič nie je stratené. Budeme bojovať až do konca," nechal sa počuť kouč Danny Blind. Ten bol po zápase nahnevaný na vylúčeného Martinsa Indiho. "Kľúčovým momentom duelu bola červená karta. Bruno sa zachoval maximálne neprofesionálne a výrazne oslabil tím v dôležitom zápase," dodal.

Potrestaného Martinsa Indiho a zraneného Robbena nahradila v nominácii na nedeľňajší súboj v Turecku dvojica Jeremain Lens, Virgil van Dijk.