Main Content

Wales blízko k historickému postupu, talizmanom Gareth Bale

piatok, 4. september 2015 11:05 | Autor: TASR

Wales blízko k historickému postupu, talizmanom Gareth Bale
Wales blízko k historickému postupu, talizmanom Gareth Bale | zdroj: © TASR

Cardiff 4. septembra (TASR) - Futbalisti Walesu môžu v nedeľu ukončiť 58-ročné čakanie na účasť na významnom podujatí.

Vo štvrtkovom kvalifikačnom zápase na Cypre vyhrali najtesnejším rozdielom 1:0, upevnili si vedenie v tabuľke B-skupiny a sú veľmi blízko k postupu na EURO 2016. Ten môžu spečatiť koncom týždňa, keď v Cardiffe privítajú Izrael.

Talizmanom Walesu bola aj na Cypre jeho najväčšia hviezda Gareth Bale. Elitný krídelník Realu Madrid zaznamenal jediný gól duelu, keď sa presadil presnou hlavičkou v 82. minúte. Wales strelil v doterajšom priebehu kvalifikácie deväť gólov. Bale mal prsty v ôsmich z nich, keď šesťkrát skóroval a na dva presné zásahy prihral spoluhráčom.

VIDEO: Rozhodujúci gól Garetha Balea proti Cypru

"Gareth je naším lídrom a potvrdil to aj dnes. Jeho zmysel byť v správnom čase na správnom mieste je obdivuhodný. Dobre sme bránili, súpera nepúšťali do šancí, ale na výhru sme potrebovali gól. A ten nám opäť zabezpečil náš najlepší hráč," citoval trénera Walesu Chrisa Colemana web britskej televízie BBC.

Ak Wales v nedeľu vyhrá nad Izraelom, postup na finálový turnaj ME do Francúzska si zabezpečí bez ohľadu na ostatné výsledky v skupine. "Chcem odkázať našim fanúšikom, aby si tieto chvíle užili. Sme blízko k postupu a verím, že historickú šancu už z rúk nepustíme. V nedeľu sa nesmieme nechať uniesť, chceme a musíme hrať rovnakým spôsobom ako doteraz. Byť pozorní v obrane a efektívni v útoku," dodal Coleman, ktorého zverenci v siedmich kvalifikačných dueloch inkasovali len dva góly.

Ak Walesania nevyužijú šancu proti Izraelu, v októbri ich čakajú záverečné zápasy kvalifikácie proti Bosne a Hercegovine a Andorre.