Main Content

Nemci odplatili Poliakom prehru, Müller ale spokojný nebol

sobota, 5. september 2015 10:05 | Autor: TASR

Nemci odplatili Poliakom prehru, Müller ale spokojný nebol
Nemci odplatili Poliakom prehru, Müller ale spokojný nebol | zdroj: © TASR

Frankfurt 5. septembra (TASR) - Futbalisti Nemecka sú novými lídrami kvalifikačnej D-skupiny o postup na EURO 2016. V piatkovom zápase zdolali Poľsko 3:1 a súperovi tak odplatili dvojgólovú prehru z vlaňajšieho vzájomného duelu vo Varšave.

Úradujúci majstri sveta mali raketový štart do zápasu, keď po dvadsiatich minútach hry viedli 2:0. Na vedúci presný zásah Thomasa Müllera nadviazal Mario Götze, ktorý prekonal Lukasza Fabianského v bráne hostí prízemnou strelou k pravej žrdi. Poliaci znížili tesne pred polčasovou prestávkou zásluhou Roberta Lewandowského. Kanonier mníchovského Bayernu zaznamenal už svoj ôsmy gól v bojoch o ME a je najlepším strelcom kvalifikácie. Nemci však žiadnu drámu nepripustili, keď ich triumf po zmene strán spečatil svojím druhým presným zásahom v zápase Götze.

"Víťazstvo samozrejme teší, veď sme zdolali hlavného konkurenta v boji o postup. Z našej strany to však nebolo ideálne. V určitých momentoch zápasu sme zbytočne strácali lopty, toho sa musíme vyvarovať. Náš výkon musí byť viac konzistentný," citovala agentúra DPA Müllera. Nemci po piatku vedú tabuľku D-skupiny so ziskom 16 bodov, Poliaci majú o dva body menej.

Na tretie miesto sa dostalo Írsko, ktoré bez problémov vyhralo na Gibraltáre 4:0 a zároveň využilo nečakanú prehru Škótska v Gruzínsku. Jediný gól duelu v Tbilisi padol v 38. minúte, keď hrubú chybu obrany hostí využil Valerij Qazaišvili. "Samozrejme, že som sklamaný. Z výsledku i z predvedenej hry. Nič však nie je stratené, do konca kvalifikácie náš čakajú ešte tri zápasy. Ak chceme postúpiť, musíme najskôr zdolať majstrov sveta. A na to budeme potrebovať maximálny výkon od každého jedného hráča," povedal tréner Škótska Gordon Strachan. Jeho zverenci nastúpia proti Nemecku v pondelok večer v Glasgowe.