Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Španielsko – Slovensko

nedeľa, 6. september 2015 10:05 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Španielsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Španielsko – Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti nevyhrali desiaty zápas za sebou, keď prehrali v Španielsku 2:0. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (4) – Nemožno mu nič veľmi vyčítať, ale zas ani niet za čo veľmi chváliť. Z troch striel dostal dva góly, hoci tú Fabregasovu chytil krásne. Situáciu pred pokutovým kopom mal riešiť lepšie, pretože môže byť po nej rád, že vôbec dohral, keďže rozhodca ho mohol podľa pravidiel vylúčiť.

Peter Pekarík (4) – Je výrazne namočený v prvom góle, keďže bol v zlom postavení a tiež nezachytil nábeh Albu, ale potom už si hral to svoje, hoci gólovú chybu už neodčinil. Po jeho strane sa viac útočilo, ale všetko už neskôr riešil k spokojnosti, teda až na nábeh Iniestu, ktorý tiež nezachytil. Odmenou za predchádzajúce výkony mu bola kapitánska páska na rukáve.

Kornel Saláta (5,5) – Ak išla lopta cez jeho priestor nad zemou, ukážkovo to všetko vyriešil, pričom tých situácií bolo hlavne v prvom polčase dostatok. Problém mal iba pri individuálnych prienikoch súperov, ale o tom sa vedelo už pred zápasom. Spolupráca s Hubočanom občas haprovala, ale nie primárne z viny Salátu, ten si opäť to svoje odohral.

Tomáš Hubočan (3) – Pri oboch góloch urobil tú istú chybu, že nedokázal zavrieť ofsajdovú pascu. Ak by držal rovnakú defenzívnu líniu ako Saláta, nepadol by ani jeden z dvoch gólov, keďže by boli ofsajdy. A podobné problémy mal aj pri iných momentoch. Pochváliť ho možno za zmarený protiútok Pedra, zblokovanie strely Silvu a obetavosť, lenže chyby pri inkasovaných góloch prebijú všetko dobré.

Lukáš Tesák (4,5) – Tréneri ho hodili pri premiére do poriadne hlbokej vody, ale neutopil sa, hoci ani neohúril. Pre nás bolo dobre, že cez jeho priestor nešlo až toľko útokov súpera, pretože nie vždy bol najistejší. Snaha bola uňho zrejmá, ale čosi tomu chýbalo. Ak by bol so spoluhráčmi zohratí, vyzeralo by to zrejme ináč.

Norbert Gyömbér (4,5) – Toto nebol ten Gyömbér, akého poznáme a chceme. Bolo tam príliš veľa chybičiek, z ktorých sa našťastie nestali obrovské chyby ovplyvňujúce skóre. Ale ukázal tiež zopár dobrých vecí. Pohyboval sa veľkom priestore, čo mu zobralo veľa síl, uvidíme, ako na tom bude v utorok, ak teda bude hrať, lebo miesto si včera nevypýtal.

Patrik Hrošovský (4) – Nepasoval mu veľmi post, na ktorom nastúpil, preto je logické, že ani nevynikol. Mal mierne problémy pri bránení, ale kto by nemal, keď mu tam behá Alba ako srnka? Ak sme chceli Španielom viac ublížiť, mal namiesto neho hrať rýchlonohý hráč. Tvoriť sa bez lopty nedá.

Ján Greguš (4) – Bol až príliš neviditeľný, hoci patril k najvyšším na trávniku. Pri defenzívnom presúvaní síce nesklamal, ale loptu nevedel podržať. Kvôli tomu sme hrali tak hlboko a kvôli nášmu hlbokému postaveniu vlastne zápas vyzeral ako vyzeral. Hoci toto sa týka aj ostatných našich hráčov z centrálneho priestoru.

Marek Hamšík (5,5) – Hral hlbšie ako obvykle, čo zapríčinilo, že sa nedostal až tak do koncovky, hoci jednu strelu mal. Snáď ako jediný z našich vedel loptu podržať a správne rozohrať, z čoho sme si dokázali vytvoriť ofenzívne akcie. Ale tiež nemožno prehliadnuť, že zle zapracoval pri oboch situáciách, z ktorých sme inkasovali.

Dušan Švento (4,5) – Už pred zápasom sme napísali, že ak nastúpi na tomto poste, nemusí to dopadnúť až tak dobre, ako sľubne to vyznieva na papieri, čo sa aj naplnilo. V prvom polčase bol neviditeľný. V druhom dejstve sa síce už prejavil jedným dobrým centrom a jedným nepresným volejom, ale to je na krídlo málo.

Róbert Mak (5,5) – Hoci hral len polčas, aj v ňom ukázal, že patrí do našej hráčskej špičky. Samozrejme, možno mu vyčítať, že nedal z nášho pohľadu zlomovú šancu zápasu, ale aj tak patril výkonom k naším najlepším. Nešetril krokmi, čo si všimol aj Kozák, preto ho dal dole, aby sa zbytočne nevyšťavil pred utorkovým zápasom.

Michal Ďuriš (5,5) – Maka nahradil veľmi dobre, tiež sa dokázal dostať do zakončenia, ale tiež neuspel. Ďuriš si svoje odrobil, niet mu čo vyčítať.

Ondrej Duda (4,5) – Išiel na trávnik hlavne preto, aby sa Hamšík šetril na Ukrajinu, čiže z tohto pohľadu jeho striedanie zmysel splnilo. Našu ofenzívnu hru zlepšiť nedokázal, ale aj tieto minúty mu môžu do budúcnosti pomôcť.

Erik Sabo (bez známky) – Aj on si prišiel trochu zabehať bez lopty, ale jeden pekný center na Šventa stihol predviesť.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon