Main Content

Tréner Ukrajiny po prvom polčase už myslel na Slovákov

nedeľa, 6. september 2015 12:05 | Autor: TASR

Tréner Ukrajiny po prvom polčase už myslel na Slovákov
Tréner Ukrajiny po prvom polčase už myslel na Slovákov | zdroj: © TASR

Ľvov 6. septembra (TASR) - Futbalisti Ukrajiny zvládli sobotňajší duel kvalifikácie EURO 2016 proti Bielorusku.

V domácom prostredí v Ľvove zdolali súpera 3:1, keď všetky tri góly zaznamenali už v prvom polčase. Ukrajinci sa tak víťazne naladili na utorkový duel C-skupiny v Žiline, v ktorom si zmerajú sily so Slovenskom.

Domáci podľa očakávania začali tlakom a ich prevahu už po siedmich minútach hry zúročil na vedúci gól Artem Kravec. Druhý presný zásah pridal v 30. min Andrij Jarmolenko, dielo skazy pre Bielorusko dokonal tesne pred polčasovou prestávkou Jevhen Konopľanka. Hostia sa po zmene strán zmohli už len na čestný úspech, keď z pokutového kopu skóroval Sergej Kornilenko.

Ukrajinský tréner Michajlo Fomenko po zápase priznal, že po vydarenom prvom polčase už myslel na duel proti Slovákom. "Hoci sme v polčase viedli 3:0, z našej strany to nebolo ideálne. Hráčom so vytkol chyby a do druhého dejstva sme urobili niekoľko taktických zmien. Povedal som im, že stále musia hrať tak, akoby bol stav 0:0. Jarmolenko nechcel ísť dole z ihriska, ale budeme ho potrebovať v utorok proti Slovákom, takže musel ušetriť nejaké sily," hodnotil duel Fomenko.

Jeho náprotivok na bieloruskej lavičke Aleksandr Chackevič zobral vinu za výsledok na seba. "V prvom polčase sme totálne zlyhali v obrane. Je to moja vina, pretože nás prehrávali v strede poľa a preto sme nemali žiadnu šancu dostať sa k lopte. Mal som zvoliť iný systém. Po zmene strán už domáci neboli takí agresívni smerom dopredu a preto sme sa do príležitostí dostali aj my. Opakujem, prehru beriem na seba," sypal si popol na hlavu Chackevič.

Bielorusko utrpelo piatu prehru v kvalifikácii a v tabuľke je štvrté so ziskom štyroch bodov. Ukrajinci strácajú na vedúcu dvojicu Španielsko, Slovensko tri body.