Main Content

Odkaz pre tých hlupákov, čo pískali na Vitteka

streda, 9. september 2015 09:51 | Autor: Filip Chudý

Odkaz pre tých hlupákov, čo pískali na Vitteka
Odkaz pre tých hlupákov, čo pískali na Vitteka | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia ešte nepostúpila na Euro 2016, hoci sa mu výrazne priblížila, že ani bližšie pri ňom byť už nemôže. No namiesto toho, aby sme si to mohli vychutnať, nájdu sa opäť na našich tribúnach hlupáci, ktorí to celé pokazia.

Komentár Filipa Chudého

Veľmi rád by som po včerajšku napísal, že sme postúpili na Euro 2016, ale nemôžem. Tiež by som rád napísal, že som si plnými dúškami vychutnal ďalší zápas našej reprezentácie, ale ani to nemôžem, pretože nielen mne, ale drvivej väčšine ľudí na štadióne, vrátane našich hráčov a trénerov, pokazili dojem zo zápasu nejakí hlupáci. Ak som ich dobre lokalizoval na tú diaľku, boli to indivíduá z východnej tribúny sektor D. No ak má niekto o nich presnejšie informácie, nech sa o ne prosím podelí.

Nikomu nechcem brať slobodu prejavu, má na ňu plné právo, ale každý človek by mal poznať určité hranice slušnosti. A tú tí hlupáci, ktorí začali pískať počas druhého polčasu na Róberta Vitteka nielenže prekročili, ale rovno zadupali do zeme. Áno, Róbert Vittek nehral včera dobre, ale zároveň musím dodať, že to ani zďaleka nebol najhorší výkon, aký som u nejakého nášho reprezentanta videl od doby, čo bol Vittek naposledy v reprezentácii. No naozaj si nespomínam na to, že by vtedy niekto na daného hráča pískal a skandoval nezmysly.

Čítajte tiež: Vittek ku správaniu divákov: Človeka to po toľkých rokoch sklame

Ak si niekto z tých hlupákov myslí, že urazil iba samotného Vitteka, potom sa hlboko mýli. My totiž nemáme individuality, my máme TÍM, ktorý drží za koniec jedného povrazu. Preto po včerajšom zápase, zdôrazňujem bez žiadnej výzvy v podobe otázky, k tomu vyjadrili aj tréner Ján Kozák a kapitán Martin Škrtel, pričom obaja to nezávisle od seba odsúdili. To jasne naznačuje, že to zasiahlo celú kabínu, ktorá drží spolu. Čiže tí hlupáci, ktorí si zrejme sami sebe hovoria fanúšikovia, urazili celú slovenskú reprezentáciu, nie jednotlivca.

Róbert Vittek sa nevrátil do národného mužstva pre zásluhy, ale preto, že v tejto sezóne na to preukázal výkonnosť. Stal sa najlepším strelcom predkôl Európskej ligy, pričom to dokázal v konkurencii hráčov zvučných mien zo špičkových klubov. Kto si myslí, že to bolo kvôli niečomu inému ako výkonnosti, potom priamo uráža prácu trénera Jána Kozáka a ľudí v jeho realizačnom tíme.

Vittek si prešiel už množstvom zranení, pričom pri tom poslednom vážnom mu vraj reálne hrozil koniec kariéry. Niekto na jeho mieste by si už možno začal užívať futbalový dôchodok, ale on nie, on sa opäť vrátil na trávniky a bojuje ďalej. Dokonca aj jeho včerajší výkon ovplyvnili menšie zdravotné problémy, ktoré ho obmedzovali už v minulých týždňoch v klubovom drese. Z toho dôvodu nemal dostatočne natrénované, a bolo už dopredu jasné, že celý zápas nevydrží. A kým niektorí hlupáci ho odmenili piskotom, tréner Kozák vyzdvihol to, že sa obetoval pre mužstvo, keďže Nemec bol podľa Kozákových slov absolútne nepripravený a Jakubko nie je celozápasový.

Včera to nebol Vittekov zápas z viacerých dôvodov, ale nikto nemá právo naňho pískať už len preto, čo urobil pre slovenský futbal. Navyše si dovolím povedať, že včera hral Vittek lepšie, ako bola atmosféra na tribúnach. Ak sa niekomu nepáči niekoho výkon, najprv nech sa pozrie na ten svoj... A tiež by ma veľmi zaujímalo, čo tí hlupáci, ktorí pokazili dojem zo zápasu, v ktorom sme sa priblížili k Euru, urobili pre náš futbal. Ak iba to, že si kúpili vstupenku, potom ich poprosím, aby to v budúcnosti už nerobili. Radšej niekoľko voľných sedačiek, ako mať hlupákov na našich tribúnach.