Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.9.)

streda, 9. september 2015 10:34 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Majstrovstvá sveta 2014 dopadli pre Španielsko katastrofáne, čo ťažko niesol aj Gerard Piqué. Skúsený stopér nemal chuť obliecť si opäť národný dres, no Vicente Del Bosque ho presvedčil k zotrvaniu minimálne do EURO 2016. (Football-Espana)

BARCELONA:Claudio Bravo nedokončil jeden z tréningov pre zranenie lýtka, a hoci šampióni doteraz informovali veľmi opatrne, je veľmi pravdepodobné, že do brány sa proti Atléticu postaví Marc-Andre ter Stegen. (ESPN)

BARCELONA: Nikoho neprekvapilo rozhodnutie Európskej klubovej asociácie o najlepšom klube kontinentu. S prehľadom sa ním stala práve Barça, keďže ovládla La Ligu, Copa del Rey i Champions League. (ESPN)

BARCELONA:Rafinha absolvoval ďalšie stretnutie so zástpucami katalánskeho tímu, kde sa preberal nový kontrakt. Jeho výsledky sú celkom pozitívne a 5-ročný kontrakt na Nou Camp je veľmi blízko. (Sport-English)

BARCELONA: Od januára sa môže opäť nakupovať a prioritou Barcelony bude nájsť náhradu za Pedra. Najviac sa v posledných dňoch skloňuje meno Nolita, ktorý je naklonený predĺženiu kontraktu so Celtou Vigo alebo Riyada Mahreza z Leicestru City. (Guardian)

REAL MADRID: Veľmi často bol Gareth Bale spájaný s návratom do Premier League, no jeho agent má na to jasný názor: „Nič také nepripadá do úvahy. Gareth je v najväčšom tíme sveta a stáva sa najlepším hráčom sveta. Real Madrid jasne deklaroval, že je kľúčovým hráčom, alebo bude, a toto je miesto, kde ostane.“ (Transfermarktweb)

ATLÉTICO MADRID: Už v najbližšom ligovom zápase môžu Los Cholchoneros vytiahnuť Tiaga. Portugalčan počas reprezentačnej prestávky zlepšil svoj stav, svalové problémy ustúpili, a tak plánuje návrat na trávnik. (Marca)

BETIS: Holandský záložník Rafael van der Vaart prišiel do Sevilly toto leto, ale dres Betisu si v zápase ešte neobliekol. Dve kolá sledoval pre zranenie članka len z tribúny, čomu je už koniec. Doma proti Realu Sociedad bude k dispozícii. (Eurosport)

BETIS: V anglickej najvyššej súťaži je záujem o 19-ročného záložníka Daniho Ceballosa. Na odchovanca Los Verdiblancos ešte konkrétna ponuka neprišla, no šepká sa o záujme Liverpoolu a Arsenalu. (ESPN)

ŠPANIELSKO: Už len jedno víťazstvo delí La Roja od postupu na EURO. Včera Španieli zdolali Macedónsko 1:0 vlastným gólom súpera a nikto teraz nepochybuje o tom, že v stretnutiach s Luxemburskom a Ukrajinou svoju pozíciu ustrážia.