Main Content

Začína poľovačka na Duranta?

streda, 9. september 2015 16:22 | Autor: Viktor Štefaňák

Začína poľovačka na Duranta?
Začína poľovačka na Duranta? | zdroj: © TASR

Kde bude pokračovať v kariére Kevin Durant? Sezóna 2015-2016 ešte ani nezačala a už sa všetci pýtajú, čo sa udeje nasledujúce leto 2016. Bývalý MVP ligy Kevin Durant totiž dokončí aktuálny kontrakt v Oklahoma City Thunder. A čo s ním bude ďalej, navyše ak sa OKC nepodarí opäť vyhrať titul?

Viaceré alternatívy. Prvá možnosť, samozrejme, Kevin ostane v Oklahome. To bude záležať najmä na tom, aký tím dokáže manažment OKC poskladať. A ušetriť si veľké peniaze na kontrakt pre hviezdu. No už tu máme prvých vážnejších záujemcov. Najradšej by ho videli v hlavnom meste USA, vo Wizards. Keď vlani predviedol homecoming James, okamžite sa ozval distrikt Washingtonu, že predsa Durant je rodák práve z tejto časti USA. Tak prečo by nemohol hrávať doma?

Carmelo Anthony sa cíti v NY Knicks sám. Navyše, ak sa pozrieme na kroky manažmentu, ani ďalšia sezóna nebude pre neho a Knicks žiadna zábava. Melo bude v podstate na všetko sám. Otázne je, či na to stále má? Byť najlepší strelec NBA a ťahať tím do playoff. Predsa len, vlani premarodil značnú časť sezóny. Uvidíme, ako do tímu zapadne „štvorka“ draftu, Lotyš Porzingis. Ale podľa správ od reportérov z New York city, Anthony už začal nahovárať Duranta, aby sa k nemu pridal.

Miami Heat a Pat Riley sú ďalšia „sexi“ destinácia pre hráča Durantovho formátu. Veľký trh, možnosť privyrobiť si nejaké extra milióny na reklame a žiť celebritný lifestyle. To ale úplne nie je Kevin Durant. No Pat Riley má v ruke pár trikov, ako ho presvedčiť. No všetko bude závisieť od jeho bývalej hviezdy Dwyane Wadea a budúcej, Hassan Whitesidea. Prvý menovaný sa bude musieť vzdať veľkej časti výplaty a druhý menovaný hrá o svoje peniaze a meno. Posledná sezóna mu vyšla, čaká sa od neho veľký výkonnostný skok, no otázna je jeho psychická pripravenosť. Ak to dokáže skĺbiť do super výkonov na palubovke, Riley ho bude musieť dobre zaplatiť. A potom môže byť problém, ako dať dokopy nový tím snov pre Heat. Wade, Bosh, Whiteside a Durant.

Našťastie, leto 2016 je ešte veľmi ďaleko. No bude zaujímavé si všímať, ako sa jednotlivé tímy budú pripravovať na leto 2016. Nové TV práva, viac peňazí v hre, Durant voľný hráč, James obmedzený voľný hráč, Olympiáda v Riu a tak ďalej...