Main Content

Ricky Rubio má sen. Konečne hrať playoff

streda, 9. september 2015 16:20 | Autor: Viktor Štefaňák

 Ricky Rubio má sen. Konečne hrať playoff
Ricky Rubio má sen. Konečne hrať playoff | zdroj: © TASR

Prišiel do NBA ako veľký talent, teraz chce hrať s Minnesotou konečne playoff. Ricky Rubio to nespravil ako väčšina tínedžerov a nešiel do NBA okamžite po drafte.

Vybrala si totiž v prvom kole, z 5. miesta Minnesota Wolves. No on sa rozhodol, aby bol lepšie pripravený, počkať ešte pár sezón v Barcelone a potom prísť. Doučil sa anglicky, zmužnel, získal euroligové skúsenosti. A prvá sezóna mu vyšla. Lenže, na jej konci ho zradila zrážka s Kobe Bryantom a musel ísť na operáciu kolena. Odvtedy sa viac menej hľadá.

Wolves majú skvelý mix mladých hráčov a starých harcovníkov. Bývalé draftové jednotky Bennett, Wiggins, súčasná Towns, ďalej Rubio, Prince, LaVine, Miller, Bjelica či Garnett. Trénerom je Flip Saunders. No hrajú na Západe. A tam často treba oveľa viac. Ak sa vrátime k Španielovi v službách Wolves, práve nevyrovnané výkony a slabá streľba ho predurčujú byť vymenený. Navyše mu končí o rok zmluva. „Verím si a viem, že tím ma chce. No NBA je biznis, preto nikdy neviete, kde môžete skončiť. Nepočúvam tieto klebety, žijem zo dňa na deň, tak to je. A či chcem ostať? Samozrejme.“

11 rokov dozadu hrali Wolves finále konferencie. Diváci už aj zabudli. Preto im mladá garda chce prinavrátiť pocity z roku 2004. „Mojím cieľom je vrátiť tím do playoff. V prvom roku sme to skoro dokázali. Potom som sa však zranil. A zrazu sa zranili všetci. Ďalšie tri sezóny neboli úspešné. No tejto verím. Je to ešte skoro, ešte sme nemali ani tréningový kemp. A Západ je nabitý. No keď som videl, ako maká Towns, čo dokáže pod košom. Vie strieľať, hrať pick and pop (clona a strela cloniaceho hráča, často podkošového, pozn. red.), je pohyblivý. A pozrite sa na Wigginsa. Ten bude raz MVP. Môže hrať proti komu chce a dať kôš kedy chce. A pritom je neskutočne mladý. Ale sebavedomý. Strašne rýchlo sa adaptoval na NBA a už hrá vyrovnaný zápas proti Jamesovi. Úžasné.

Nám neostáva nič iné, iba mladíkom z Wolves držať palce. A veteránom pevné nervy a zdravie.