Main Content

Lintnerova podpora? Až teraz sa ukáže

štvrtok, 10. september 2015 10:26 | Autor: Jakub Mihálik

Lintnerova podpora? Až teraz sa ukáže
Lintnerova podpora? Až teraz sa ukáže | zdroj: © TASR

Už dnes začína slovenská najvyššia súťaž. Nastal čas zanechať anarchiu a podporovať zmenu.

Komentár Jakuba Mihálika

Tak, aby sme si to zhrnuli. Richard Lintner vyvolal na jar a v lete medzi ľuďmi akúsi pasívnu revolúciu. Jeho prísľub zmeny pobláznil a spojil hokejovú verejnosť tak, ako sa to ani reprezentácii už dlhšiu dobu nepodarilo. Azda, až na hlasujúcich na kongrese SZĽH, celé Slovensko požadovalo zmenu na najvyšších miestach. 

Lintner čiastkovo neuspel, no „hokejová republika“ trvala na svojich požiadavkách, a tak ohlásila bojkot extraligy. Hokejisti zase začali bojkot reprezentácie, ktorým takisto sledujú zmenu súčasných pomerov v slovenskom hokeji. Obrovský nátlak verejnosti, médií, sponzorov i tých, ktorí v hokeji pôsobia, nahnal strach novozvolenej hokejovej vrchnosti, a tá začala sľubovať hory-doly len, aby sa situácia upokojila.  

Jednou z „ohlodaných kostí“ bola ponúknutá funkcia šéfa extraligy pre Richarda Lintnera. Ten sa, napriek nevôli časti jeho podporovateľov, rozhodol konať, nie len sľubovať a funkciu vzal.

Už dnes začína prvý ročník ligy pod jeho vedením. A hoci by sa tak možno zdalo, nebude to mať jednoduché. Stojí pred náročnou úlohou vrátiť diváka na tribúny, vrátiť extralige meno, vrátiť hráčom záruky, klubom peniaze, sponzorom spokojnosť. 

Od začiatku začal s, na slovenské pomery, revolučnými nápadmi. Zaručil sa dokonca tým, že ak sa počas prvej sezóny nezačnú navyšovať príjmy súťaže, vo funkcii skončí. Žiadne vzdušné zámky, žiadne klišé o „zmene, ktorá je behom na dlhé trate“. Lintner chce konať tu a teraz. Tu a teraz chce zlepšiť extraligu. 

To sa mu však nemôže podariť, ak hokejoví priaznivci zotrvajú v pasívnej rezistencii. Ak budú bojkotovať domáci hokej, ak budú uberať svojim klubom financie, len preto, že Nemeček. Nemôže sa mu to podariť, ak budú fanúšikovia „CheGuevarovsky“ trvať na odvolaní ľudí, ktorí sú neodvolateľní a popritom trestať všetko okolo hokeja. 

Lintner mal ešte pred pár týždňami za sebou päť miliónov ľudí. Až oddnes sa ukáže, aká je jeho podpora v skutočnosti. Až oddnes sa ukáže, ako vážne mysleli ľudia volanie po zmene. Hokej nezlepšíme, ak budeme zalamovať rukami nad tým, že v júni nezvolili Lintnera. Hokej zmeníme vtedy, keď priamo podporíme tých, čo zmeny reálne robia. Chceme zmenu? Hej, poďme na hokej!