Main Content

Prekvapenie hneď na úvod! Dvadsiatka šokovala Skalicu!

piatok, 11. september 2015 01:05 | Autor: TASR

Slovenská dvadsiatka vyhrala turnaj v Zürichu
Slovenská dvadsiatka vyhrala turnaj v Zürichu | zdroj: © TASR

Bratislava 10. septembra (TASR) - V otváracom dueli nového ročníka Tipsport Ligy vyhrala slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vo vloženom stretnutí nad HK 36 Skalica 4:1.

HK VSR SR20 - HK 36 Skalica 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Góly: 45., 48. Milý, 10. Šiška, 42. M. Sukeľ - 35. Brendl. Rozhodovali: Goga - Synek, Tvrdoň, vylúčení: 2:2, navyše: Ďurák (Skalica) za napadnutie zozadu, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 250 divákov

Na štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove sa v prvej veľkej šanci ocitol skalický Studenič, jeho samostatný únik v 6. minúte ale zneškodnil brankár Škorvánek. O štyri minúty neskôr sa už skóre menilo na druhej strane v prospech juniorov - Šiška sa presadil stelou švihom na 1:0. O chvíľu neskôr to mohlo byť už o dva góly, ale Milý trafil iba žrď bránky Skalice.

Hostia sa v druhej časti snažili o vyrovnanie, na jej začiatku nevyužili presilovú hru a v 28. minúte Jaborník ani na dvakrát neprekonal Škorvánka. Dvadsiatka dlho pozorne bránila a nepúšťala súpera do čistých šancí, v 35. minúte už ale neodolala. Brendl sa zľava natlačil pred Škorvánka a pohotovou strelou mu nedal šancu - 1:1. Pred druhou sirénou sa mohli tešiť opäť domáci, šancu ale nevyužil Matúš Sukeľ.

V tretej tretine spustila dvadsiatka gólový uragán a za necelých šesť minút skórovala trikrát. Najskôr nechala skalická obrana úplne voľného Matúša Sukeľa, ktorý upravil na 2:1, po ňom sa dvakrát strelecky presadil v rýchlom slede Milý a o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. Skaličania už ani nezmiernili trojgólové manko a z Bratislavy tak odchádzali s prázdnymi rukami.

Hlasy po zápase /zdroj: www.onlajny.eu/:

Ernest Bokroš, tréner SR20: "Bol som sám zvedavý, ako nová dvadsiatka vstúpi do zápasu. Skalica disponuje dvoma kvalitnými päťkami, dve sú také juniorské. My sme tomu prispôsobili hru, zdatnejších sme dali proti prvým dvom útokom. Bolo u nás aj veľa zlých vecí, rozdali sme im puky, strácali sme ich. Ale bola tam snaha držať organizáciu, defenzíva celkom fungovala. Je to dobré na psychiku, keď vyhráme."

Martin Stloukal, tréner Skalice: "Čo na to povedať, gratulujem súperovi k víťazstvu, určite je to pre nich povzbudenie do ďalšej kariéry. Pán Bokroš je vynikajúci tréner. Mali sme veľa striel, dali sme však len jeden gól, súper využil každú príležitosť. Musíme to hodiť za hlavu, nemal som pocit, že by hráči nešli naplno."