Main Content

MHC Martin sa vracia k starému názvu. Nastanú problémy?

piatok, 11. september 2015 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

MHC Martin sa vracia k starému názvu. Nastanú problémy?
MHC Martin sa vracia k starému názvu. Nastanú problémy? | zdroj: © TASR

V deň zápasu prvého kola medzi Trenčínom a Martinom bola oficiálne potvrdená na prvý pohľad kozmetická zmena, ktorá však môže mať pre klub z Turca veľký význam.

Oficiálne vyjadrenie MHC Martin, ktoré sa objavilo na Facebookovej stránke klubu z Turca:

"Od sezóny 2015/16 sme už opäť MHC Martin! Po dohode s našim dlhoročným partnerom Mountfield došlo k zmene formy spolupráce klubu a Mountfieldu. Pre nadchádzajúcu sezónu už nebude spoločnosť Mountfield generálnym partnerom klubu a preto už nebude ďalej oficiálne uvádzaný v názve klubu. Mountfield však naďalej ostáva jedným z hlavných reklamných partnerov klubu a naša spolupráca bude pokračovať aj naďalej. Touto formou ešte raz ďakujeme spoločnosti Mountfield za dlhoročnú podporu martinského hokeja a tešíme sa na ďalšie roky spolupráce."

Sponzor, ktorý bol najväčšou finančnou oporou MHC, bude podľa všetkého prispievať na chod klubu menej peňazí ako doteraz, čo môže mať pre Martinčanov neblahé následky. Ako je známe, finančná situácia mužstva z Turca už dlhšiu dobu nie je optimálna, ale ústup strategického partnera zo svojich pozícií môže spôsobiť klubu ešte vážnejšie problémy.

V našom článku pred štartom nového ročníka Tipsport ligy sme tipovali MHC na posledné miesto. Jeho káder patrí na papieri medzi najslabšie v lige, pričom stále nie je definitívne uzavretý.

Mountfield držal MHC Martin v predchádázajúcich rokoch finančne nad vodou, ústup zo svojej pozície, prípadne jeho úplny odchod, bude musieť byť klubovým vedením riešený promptne a rýchlo. Zohnať sponzorov v súčasnej dobe ale rozhodne nebude jednoduché. Hokeju v Turci neostáva nič iné, len držať palce.