Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.9.)

nedeľa, 13. september 2015 09:10 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Biely balet včera bezpečne zvalcoval barcelonský Espanyol a na jeho pôde vyhral tenisovo 6:0. Cristiano Ronaldo sa pritom postaral o päť zásahov, vďaka čomu sa bezpečne usadil na čelo tabuľky strelcov.

BARCELONA: Včerajší šláger vyšiel lepšie katalánskemu celku, ktorý zdolal Atlético Madrid 2:1. Hosťujúci Barcelončania síce kapitulovali ako prví, ale vďaka Neymarovi a striedajúcemu Lionelovi Messimu zápas otočili.

BARCELONA & VALENCIA: Barça sa stále nevzdala nádeje, že v zime privedie Shkodrana Mustafiho. Nemecký stopér hráva v Španielsku od roku 2014, kedy prestúpil zo Sampdorie. (Sport-English)

ATLÉTICO MADRID: Po prehre s Barcelonou uznal Diego Simeone, že jeho tím zaostával vo všetkých činnostiach a Atlético neodohralo dobrý zápas. Zároveň pochválil Lionela Messiho – rozhodujúci aspekt hry. (ESPN)

REAL SOCIEDAD: La Real včera padol na pôde Betisu (0:1) a tréner David Moyes tvrdí, že mužstvo musí zmeniť mentalitu: „Nehrali sme zle proti Deportivu ani Sportingu. Boli to pre nás pozitívne skúsenosti, pretože sme neinkasovali, no potrebujeme viac skórovať. Okrem toho musíme víťaziť aj vonku, ak chceme byť úspešní.“ (Football-Espana)

BILBAO: Baskovia plánujú novú a vylepšenú zmluvu pre Iñakovi Williamsa. Ten síce má zmluvu ešte na dve sezóny, no Athletic má v pláne zaviazať ho do leta 2020 a pridať aj výkupnú klauzulu vo výške 23 miliónov eur. (Transfermarktweb)