Main Content

Ideálna zostava 8. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 14. september 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 8. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 8. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po reprezentačnej prestávke pokračovala naša najvyššia súťaž ďalšími zápasmi, po ktorých má Trenčín pred štvoricou najbližších prenasledovateľov osembodový náskok. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Miloš Volešák (Žilina) – V dôležitých momentoch vytiahol dôležité zákroky. Za stavu 1:0 mal najprv šťastie pri Kubíkovej strele do žrde, ale o malú chvíľu neskôr vychytal v čistej šanci Zreľáka. V druhom polčase nedovolil svojimi zákrokmi, aby sa hostia vrátili od zápasu, preto ho domáci v pohode dohrali.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – Kamerunský obranca mal podiel nielen na čistom konte Žiliny, ale hlavne aj na prvých dvoch strelených góloch. Už na začiatku stretnutia našiel ideálne Williama, ktorý presnou hlavičkou udal tón zápasu. A hoci sa hostia nadýchali, pochoval ich druhý gól, ktorý padol opäť po Maboukovom centri.

Petr Pavlík (Senica) – Základom senického úspechu na Zemplíne bola pevná defenzíva, ktorú riadil kapitán Pavlík. A český stopér nielenže likvidoval útočné snahy Michalovčanov, on k tomu pridal aj ofenzívnu nadstavbu, keď krásnym pasom vysunul Hromadu, ktorý strelil víťazný gól.

Milan Škriniar (Žilina) – V čase náporu Slovana vytiahol obranný zákrok zápasu, keď z bránkovej čiary vykopol hlavičkový pokus Salátu, čím znemožnil hosťom vyrovnať na 1:1. Zápas tak nedostal nový dej, ale išiel aj naďalej v domácej réžii, k čomu Škriniar pomáhal aj výkonom.

Roman Konečný (Skalica) – Domáci Záhoráci sa v prvom ligovom derby proti hosťujúcim kopaničiarom zamerali predovšetkým na defenzívu. Veľmi spoľahlivý výkon podal Konečný, ktorý vyhrával osobné súboje a zastavoval nebezpečné prihrávky. Vďaka tomu sa nikto zo silného myjavského útoku nepresadil.

Stredopoliari

Dávid Guba (Trenčín) – Domáci boli aktívnejší a nebezpečnejší pre Trnavu hlavne po svojej pravej strane, na čom má zásluhu aj Guba. Ten dobre spolupracoval so spoluhráčmi a výraznou mierou dopomohol k dvom gólom. Asistenciu si pripísal pri góle Van Kessela a po jeho centri zápas rozhodol Wesley.

Ibrahim Rabiu (Trenčín) – Nigérijský reprezentant pomohol nielen k hernej dominancii Trenčína nad Trnavou, ale aj k tej gólovej. Jeho prihrávka za obranu bola základom pre prvý gól, pri druhom skvele prepustil loptu na Van Kessela, no a tretí dal sám. Potom síce urobil chybu pri prvom trnavskom góle, ale pozitíva aj tak výrazne prevažovali.

Jakub Hromada (Senica) – Vrátil sa na miesto, odkiaľ odišiel do zahraničia, ale tentoraz už v drese súpera a zápas v Michalovciach mu plne patril. Najprv otvoril skóre po prihrávke od Dolného, neskôr nešťastne vlastným gólom vyrovnal, ale onedlho krásnou strelou zaznamenal víťazný gól Senice.

Dejan Školnik (Zlaté Moravce) – Slovinský rodák, ktorý sa rozhodol reprezentovať Chorvátsko, patril v minulosti medzi veľké talenty šachovnicových, ale jeho kariéra sa neuberala dobrým smerom. Nakopnúť sa ju snaží vo ViOn-e, ktorému zabezpečil výhru nad Dunajskou Stredou, keď pripravil svojou skvelou ľavačkou oba góly.

Gino van Kessel (Trenčín) – Výraznou mierou sa podieľal na výhre Trenčína nad Trnavou. Na prvý gól zápasu prihral Berovi, druhý strelil sám, a pri treťom odstavil Janečku, čo využil na presnú strelu Rabiu. Svojou rýchlosťou platil na hosťujúcich obrancov, ktorí ho často nevedeli zastaviť

Útočník

David Depetris (Trnava) – Umelá trenčianska tráva mu evidentne svedčí. Hoci sa teraz na ňu vrátil ako súper, ukázal, že na nej góly strieľať vie. Nastúpil až do druhého polčasu, ale aj tak stihol dať dva góly. Na prvý mu nešťastne prihral domáci obranca Madu a pri druhom si pripísal asistenciu Mikovič.