Main Content

Ronaldo vraj nie je vo forme? Ale prosím vás ...

pondelok, 14. september 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Ronaldo vraj nie je vo forme? Ale prosím vás ...
Ronaldo vraj nie je vo forme? Ale prosím vás ... | zdroj: © TASR

Najlepší futbalista na svete Cristiano Ronaldo nedal v prvých dvoch tohtosezónnych zápasoch Realu Madrid a Portugalska gól, čo spustilo lavínu správ o tom, že nemá formu a pod. V sobotu zavrel všetkým ústa v grandióznom štýle.

Komentár Filipa Chudého

Nemám rád, keď sa robia predčasné závery. Hlavne začiatok sezóny ponúka pre tých, čo hľadajú senzácie tohto druhu, celú škálu rôznych príbehov. Všetci totiž začínajú od nuly, čiže ak nejaký outsider napríklad vyhrá dva zápasy, logicky je v tabuľke hore, čo núti niektorých hovoriť o zázraku. Alebo ak niekto prehrá, či nedá gól, začína sa hovoriť, že bude mať zlú sezónu a podobné hlúposti. Niečo podobné sa stalo aj v prípade najlepšieho futbalistu na svete Cristiana Ronalda.

Držiteľ Zlatej lopty sa strelecky nepresadil ani v jednom z prvých dvoch zápasov Realu Madrid a strelecky mlčal aj v drese Portugalska. A keďže si nepripísal v týchto dueloch ani jednu asistenciu, okamžite sa začali šíriť správy, že nemá formu, nepasuje mu systém nového klubového trénera Beniteza, má problémy v osobnom živote, čo sa odráža na jeho výkonoch, rozptyľujú ho reklamné aktivity, pričom bolo toho tak veľa, že sa možno niekde spájali jeho problémy aj s migrantmi. Na jednej strane chápem, že patrí k najsledovanejším športovcom sveta, pričom možno je v tomto smere aj jednotkou, no minimálne správy o tom, že nemá formu som považoval a považujem za absolútnu hlúposti.

Samozrejme, ak hráč, ktorý týždeň čo týždeň dáva góly na počkanie, sa na chvíľu strelecky odmlčí, vyvolá to zvýšenú pozornosť, ale hystéria je absolútne zbytočná. Najlepšiu odpoveď všetkým pochybovačom dal Ronaldo v sobotu, keď predviedol jeden z najlepších individuálnych výkonov tejto sezóny, a to nielen svoj, ale spomedzi všetkých futbalistov (športovcov), čo si dovolím povedať už v tejto chvíli. No v žiadnom prípade teraz nechcem vyvolávať opačnú hystériu typu, že má úchvatnú formu, pretože aj tá by bola neopodstatnená po jednom, hoc grandióznom zápase.

Cristiano Ronaldo je športovec, ktorý už nemusí nikomu nič dokazovať, my môžeme byť len radi, že stále sa mu chce na sebe pracovať, aby zostal na úplnom futbalovom vrchole. A hoci nečakám, že v januári obháji Zlatú loptu, už teraz ukázal, že v tejto sezóne spraví všetko preto, aby sa uchádzal minimálne o tú ďalšiu. Preto hovoriť (písať) po tak krátkom čase o tom, že nemá formu, je absolútna neúcta k futbalu ako celku, čo by si mal uvedomiť každý, čo tak činí.