Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.9.)

utorok, 15. september 2015 06:40 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Diabli z Manchestru  si chcú poistiť Davida de Geu. Kontrakt by sa mal ale podpísať len za predpokladu, že bude obsahovať výkupnú klauzulu, ktorej výška by mohla dosahovať až 41 miliónov eur. Dlhodobý záujem o španielskeho brankára má Real Madrid, ten sa však podľa dobre známych a často parodovaných informácii nedokázal počas uplynulého prestupového obdobia s anglickým celkom dohodnúť. (90min.com)

REAL MADRID: Real Madrid sa pripravuje na zápas Ligy Majstrov proti Šachťaru Doneck, kde by mal byť španielskemu celku k dispozícii aj Sergio Ramos. Ten síce predčasne odstúpil z víkendového duelu s Espanyolom Barcelona, no napriek tomu sa očakáva, že bude pre utorňajší zápas Bielemu baletu plne k dispozícii. (espnfc.com)

SEVILLA: Ešte v piatok odchytal celé stretnutie proti Levante, ale teraz brankár Sevilly Beto strávi dlhšiu dobu na maródke. V závere zápasu si totiž portugalský gólman poškodil väz v kolene a môže chýbať až šesť týždňov. (football-espana.net)

REAL SOCIEDAD: Xabi Alonso má s Bayernom Mníchov kontrakt do konca tohto ročníka a jeho obnovenie sa nejaví ako príliš pravdepodobné. Toho by rád využil Real Sociedad, ktorý by svojho bývalého hráča rád získal. Okrem toho má však o skúseného stredopoliara záujem aj New York City z americkej MLS. (transfermarkt.de)

RAYO vs DEPORTIVO: Vo včerajšej dohrávke tretieho kola La Ligy Rayo Vallecano doma podľahlo Deportivu La Coruňa na domácom trávniku 1:3 a v tabuľke je predposledné zo ziskom jedného bodu. Deportivo sa po výhre dostalo na 7. priečku.