Main Content

Nitra v šlágri 3. kola porazila Košice

utorok, 15. september 2015 20:05 | Autor: TASR

Nitra v šlágri 3. kola porazila Košice
Nitra v šlágri 3. kola porazila Košice | zdroj: © TASR

Nitra 15. septembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra dosiahli prvé víťazstvo v novej sezóne Tipsport Ligy, keď v utorkovom zápase 3. kola zdolali HC Košice 3:2.

HK Nitra - HC Košice 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 2. Ordzovenský, 23. König, 48. Kutálek - 30. Lelkeš, 39. Bartánus. Rozhodovali: Jonák, Novák - Šefčík, Výleta, vylúčení: 4:5, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 2460 divákov

Nitrania po dvoch prehrách na ľade súperov privítali pod Zoborom úradujúceho majstra z Košíc a už po 85 sekundách vedli, keď obranca Ordzovenský presnou strelou otvoril skóre - 1:0.

Aj druhý gól padol z hokejky obrancu a znovu nitrianskeho, v 23. min König hneď po vyhratom buly prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Košičanom sa v polovici stretnutia podarilo znížiť, keď po vyhratom buly ex-Nitran Lelkeš na dvakrát prekonal domáceho brankára. V závere druhej časti stretnutia hostia dokonca vyrovnali, z protiútoku skúsil strelu z diaľky Bartánus, a tá prekĺzla pod nohami Valenta do bránky - 2:2.

V 48. minúte zápasu sa domáci dostali opäť do vedenia, po rýchlej akcii poslal Stloukal ideálny puk ex-Košičanovi Kutálekovi a ten do odkrytej bránky skóroval. V závere mala Nitra výhodu štvorminútovej presilovej hry, no nevyužila ju, a tak vyhrala rozdielom jediného gólu 3:2.