Main Content

Barcelona na MS klubov FIFA proti Americe alebo šampiónovi Ázie

streda, 23. september 2015 17:05 | Autor: TASR

Barcelona na MS klubov FIFA proti Americe alebo šampiónovi Ázie
Barcelona na MS klubov FIFA proti Americe alebo šampiónovi Ázie | zdroj: © TASR

Zürich 23. septembra (TASR) - Dvanástu edíciu majstrovstiev sveta klubov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) otvorí 10. decembra duel šampióna oceánskej Ligy majstrov Aucklandu City s víťazom japonskej J-League. Informovala v stredu agentúra Reuters po stredajšom žrebe v ústredí FIFA v Zürichu.

Európsky klubový šampión FC Barcelona má v prvej fáze voľno a do turnaja naskočí až v semifinále 17. decembra v Jokohame proti mexickému Club America alebo víťazovi ázijskej Ligy majstrov. Až v semifinále začne boj o titul aj juhoamerický víťaz Copa Libertadores River Plate z Argentíny, ktorého vyzve v Osake víťaz duelu šampióna africkej Ligy majstrov s lepší z dua úvodného zápasu. Kompletný menoslov siedmich účastníkov bude známy na konci novembra, resp. začiatkom decembra.

Finále sa bude hrať v Jokohame 20. decembra. Minulý rok vyhral titul Real Madrid, FC Barcelona naposledy vyhrala MS klubov FIFA v roku 2011. Trojnásobný juhoamerický šampión River Plate (1986, 1996, 2015), bude hrať na MS klubov FIFA prvýkrát, ale už v roku 1986 vyhral bývalý Interkontinentálny pohár.