Main Content

Ideálna zostava 10. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 24. september 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 10. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 10. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole utrpel prvú prehru v sezóne Trenčín, čo hneď zamotalo situáciu na čele tabuľky, v ktorej sú prvé štyri kluby v rozmedzí iba piatich bodov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Marián Kelemen (Michalovce) – Čo pochytal tento skúsený matador proti Slovanu, nad tým sa niekedy rozum zastavoval. Milinkoviča vychytal v dvoch nájazdoch, pričom hlavne pri tom druhom sa vyznamenal. No ale aj tak to bolo nič oproti tomu, čo ukázal v závere pri hlavičke Vitteka, keď predviedol zrejme najkrajší zákrok sezóny. Bez neho by nováčik utrpel vysokú prehru.

Obrancovia

Boris Sekulič (Slovan) – Vrátil sa zo stredu poľa na pravý kraj obrany, pričom na Zemplíne potvrdil, že tam je jeho miesto. Hral s veľkou chuťou, nebál sa podporovať ofenzívu a v defenzíve si počínal veľmi dobre. Aj vďaka nemu Slovan domácim z hry prakticky nič nedovolil a držal ich ďaleko od svojej brány.

Marques De Souza (Zlaté Moravce) – Skúsený Brazílčan dlhšie nemohol kvôli chýbajúcim papierom hrať, ale po skompletizovaní prestupu výrazne pomohol defenzíve ViOn-u. Svoje kvality potvrdil aj proti Senici, ktorú načal prvým gólom, keď najvyššie vyskočil na roh Orávika a v ofenzíve hosťom toho veľa nedovolil.

Milan Škriniar (Žilina) – V Trenčíne ukázal kvalitnú rozohrávku, ukážkové čítanie hry, vývozy lopty ako Beckenbauer v najlepších rokoch, a všetko podčiarkol v závere, keď sa presadil aj v súperovo m pokutovom území, čím uzavrel skóre. Ak nebolo množstvo pozorovateľov na tribúnach slepých, po zime už pod Dubňom nebude.

Matúš Čonka (Trnava) – Najdôležitejším momentom v zápase dvoch mužstiev, ktoré musia vyhrať, je väčšinou prvý gól, čo sa potvrdilo aj v Podbrezovej. Najväčšiu zásluhu na ňom má Čonka, ktorého skvelý center Schranz už musel premeniť. A hoci mal občas v defenzíve problémy, zblokoval zakončenie Pančíka, čo bola zrejme najväčšia šanca domácich na vyrovnanie a druhý kľúčový moment duelu.

Stredopoliari

Viktor Pečovský (Žilina) – Čím väčší zápas, tým podáva lepší výkon. Fantasticky vypĺňal priestor, keď domáci museli mať občas pocit, že je všade. Neraz zblokoval ich strely, zachytával prihrávky a k tomu všetkému ešte stíhal hrať futbal. S jeho veľkou pomocou Žilina vyhrala bitku v strede poľa, čím aj zápas.

Frederik Bílovský (Myjava) – Zápas proti Ružomberku mu evidentne chutil, veď bol takmer všade. Stíhal pomáhať obrane a podporoval aj útok, čo mu išlo veľmi dobre. Na prvý gól zápasu prihral Pekárovi a druhý padol po jeho centri. V druhom polčase sa sám dostal do šance a geniálnou prihrávkou jednu pripravil aj pre Sládeka.

Štefan Pekár (Myjava) – Kopaničiarky kapitán priviedol svoje mužstvo opäť k víťazstvu, keď svojím výkonom pomohol k dobrej hre Myjavy proti Ružomberku. Pekár sa tiež postaral o jeden z najkrajších gólov tejto sezóny, keď fantastickým oblúčikom zatočil lopty z takmer nemožnej pozície až do brány.

László Bénes (Žilina) – Takéhoto ľaváka na pozícii ofenzívneho stredopoliara náš futbal už dlho nemal. Aj v Trenčíne potvrdil svoje kvality. Vyrovnávajúci gól padol po jeho priamom kope, na víťazný gól prihral Špalekovi a v závere si pripísal ďalšiu asistenciu, keď našiel presne hlavu Škriniara. A hoci ho Žilina kúpila len minulú zimu, už v tej nasledujúcej ho môže mať problém udržať.

Erik Pačinda (Dunajská Streda) – DAC dostal v Skalici rýchlo gól, ale vďaka Pačindovi dokázal otočiť výsledok. Najprv zužitkoval čiernu prácu Szarku, ktorý mu prihral a vyčistil priestor a v druhom dejstve premenil na gól aj prihrávku Straku. A hoci hostia nakoniec nevyhrali, Pačindu môže tešiť aspoň to, že je na delenom prvom mieste v tabuľke strelcov.

Útočník

Leandre Gael Tawamba Kana (Zlaté Moravce) – Kamerunský futbalista sa zlepšuje každým zápasom, pričom sa stále stará o góly ViOn-u. Tawamba ich dal už päť, a to mohol prvýkrát nastúpiť až v 5. kole. Pri druhom góle si Seničanov doslova vychutnal a v závere sa z jeho strely vykľula prihrávka na tretí gól domácich.