Main Content

Réwaya v Česku ospevujú: Tento chlapec si zahrá v NHL! (VIDEO)

sobota, 26. september 2015 12:05 | Autor: Martin Gregor

Réwaya v Česku ospevujú: Tento chlapec si zahrá v NHL! (VIDEO)
Réwaya v Česku ospevujú: Tento chlapec si zahrá v NHL! (VIDEO) | zdroj: © TASR

Martin Réway sa stal včera stredobodom pozornosti v českej hokejovej Tipsport lige. Svojimi priam dokonalými nájazdami rozhodol o výhre Sparty Praha nad Hradcom Králove. Premenil ich hneď tri v rade!

Len pár dní dozadu pritom čelil Martin Réway kritike trénera Josefa Jandáča. ,,Stál ho niečo bolí. Je to s ním ťažké. Raz zahrá fantasticky a na druhýkrát ho nie je vidieť,“ povedal po zápase hokejovej Ligy majstrov so Zurichom kormidelník Sparty. Réway pritom aj v tomto stretnutí hral výborne, keď prihral na prvé dva góly Sparty, no potom sa pre údajne žalúdočné problémy vytratil zo striedačky do kabíny.

Réway prišiel v piatok večer s najlepšou odpoveďou na kritiku z vlastných radov. V stretnutí s Hradcom Králove (4-3sn) ho bol plný ľad. V úvode druhej tretiny po spolupráci s ďalším Slovákom Michalom Čajkovským vyrovnával na priebežných 1-1. Jeho najhviezdnejšie okamihy ale prišli až v nájazdoch, ktoré mali rozhodnúť o víťazovi. Šancu dostal ako druhý hráč Sparty v poradí a pekným blafákom na bekend uspel. Potom ho tréner poslal aj na ďalšie dva nájazdy a oba úspešne premenil. Pozrite si to na videu.

VIDEO: Tri krásne nájazdy Martina Réwaya v rade

,,K tomu čo predviedol, nie je čo dodať. Odohral vynikajúci zápas,“ začal s chválami na jeho adresu o 12-rokov starší spoluhráč Lukáš Pech pre portál hokej.cz.

,,Vedel som čo urobím. Je to aj dosť o šťastí. Tentorkát mi to vyšlo, ale inokedy to možno zas nevýjde,“ opisoval Réway skromne svoj úspešný večer.

Réway priznal, že nečakal, že pôjde aj na ďalšie nájazdy. ,,Potom je to už na trénerovi, koho pošle. U tretieho nájadu mi hovoril Jarda Hlinka, nech idem a nech si z toho nič nerobím, ak nedám,“ prezradzuje Réway, ktorý sa očividne cíti pri nájazdoch ako ryba vo vode.

,Na tréningoch mi cekom idú. Ale tri góly v rade to si pamätám naposledy v doraste,“ škeril sa a pokračoval. ,,Nie som nervózny a dosť ich trénujem. Všetko mi to tam tentokrát napadalo,“ dodal.

,,Bol to jeho strelecký koncert. Má veľmi šikovné ruky, vie si niečo také dovoliť. Je to hráč, ktorý keď na sebe bude pracovať, zahrá si v NHL,” chvílil ho Pech.

Réwayove umenie dokonca ocenil aj brankár hostí Adam Svoboda. "Potvrdil to, že je šikovný. Ako sa hovorí, ochc** ma krásne. Je vidieť, že je to pán hokejista. Klobúk dole!"

Slovenský mladík má po piatich kolách Tipsport ligy na konte 6 bodov (2+4) a len bod ho delí od prvého miesta kanadského bodovania. V českej najvyššej súťaži sa darí aj ďalším Slovákom. Podobne ako Réway majú po 6 bodov aj Marcel Hossa (5+1) a Branko Radivojevič (3+3). Réway patrí medzi opory Sparty Praha aj v hokejovej Lige majstrov, v ktorej má po štyroch zápasoch na konte tiež 6 bodov za bilanciu 2+4.

VIDEO: Rozhovor s Martinom Réwayom

zdroj: hokej.cz