Main Content

Ideálna zostava 11. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 28. september 2015 09:13 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 11. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 11. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Toto kolo uzavrelo prvú tretinu súťaže. A keďže v ňom vedúce kvarteto zhodne vyhralo, bodovo odskočilo od zvyšku ligy. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Darko Tofiloski (Ružomberok) – Na začiatku zápasu vychytal zoči-voči Szarku, pričom neskôr si vychutnal aj Pačindu, v tom čase ešte dvoch dovtedy najlepších strelcov súťaže. V závere zápasu si poradil aj s veľkou šancou Brašeňa, vďaka čomu domáci vyhrali najtesnejším spôsobom.

Obrancovia

Peter Kleščík (Trenčín) – Skúsený kapitán AS mal proti Skalici ešte úlohu navyše, keďže v obrane vedľa neho nastúpili dvaja mladíci, ktorých musel usmerňovať. Ale všetko zvládol k trenčianskej spokojnosti. Skaličania sa k bráne Šemrinca poriadne ani nedostali, k čomu defenzíva domácich výrazne pomohla.

Boris Godál (Trnava) – Jeho hlavnou náplňou práce proti Zlatým Moravciam bolo ustráženie Tawambu, čo sa mu podarilo, keďže hosťujúci útočník sa presadil len z pokutového kopu. A presne z neho sa dokázal presadiť aj Godál, čím začal trnavský výsledkový obrat.

Ľuboš Kolár (Myjava) – Nitrianskeho odchovanca využil tréner Hrnčár v Senici na ľavom kraji obrany, hoci Kolár je krídelník a pravák. No ani ľavú nohu nemá iba na podopieranie, čo ukázal pri jedinom góle stretnutia, keď skvelým centrom našiel Daniela, ktorý rozhodol. Kolár hral solídne aj v defenzíve, čím pomohol k čistému kontu.

Stredopoliari

Viktor Pečovský (Žilina) – Aj vďaka nemu si Žilina iba druhýkrát v sezóne udržala čisté konto, keďže pomohol vyriešiť každý náznak šance súpera. No ešte dôležitejší bol jeho vklad pri medzihre, keďže bol už tradične silný na lopte, domáci vďaka tomu herne dominovali a súperovi toho veľa nedovolili.

Ryan Koolwijk (Trenčín) – Zápas proti Skalici mu svedčal, keďže v ňom mohli vyniknúť všetky jeho prednosti. Zatiahnutú obranu hostí pomohol prekonať pasom za obranu na Bera, čo bol zlomový moment duelu. Po ňom aj vďaka nemu domáci kontrolovali zápas a v pohode ho dotiahli do víťazstva.

Štefan Zošák (Ružomberok) – V ostatných týždňoch chytil zrejme druhú mladosť, pretože proti Dunajskej Strede behal ako srnka. Nikdy nebol radený medzi šprintérov, ale hosťom nedal v bežeckých súbojoch šancu. Svoj dobrý výkon korunoval gólovou asistenciou, keď Jakubko jeho prihrávku už musel poslať do brány.

Matúš Bero (Trenčín) – Proti Skalici strelil svoj premiérový hetrik a razom sa vyhupol na čelo tabuľky strelcov. Pri prvom presnom zásahu si ideálne na hranici ofsajdu nabehol na prihrávku Koolwijka. V druhom prípade využil prihrávku Gubu a hetrik uzavrel po prihrávke Balu, keď bol rýchlejší ako brániaci Bariš.

Lukáš Čmelík (Žilina) – Michalovce zabetónovali svoju polovicu až tak, že Žilina sa v prvej polhodine nedostala poriadne ani do šestnástky, ale na jej konci zlomil zápas Čmelík, ktorý geniálnym centrom našiel Mihalíka. Čmelík tiež rozbehol druhú gólovú akciu, keď s loptou vbehol na stred ihriska a začal gólovú kombináciu.

Útočníci

Tomáš Priškin (Slovan) – Pri druhom a treťom góle domácich sa síce viac hovorí o chybách brankára hostí, ale minimálne rovnako by sa malo o šikovnosti Priškina. Ten svojou aktivitou totiž hostí k chybám donútil. V prvom prípade navyše skvele priťukol Vittekovi na strelu do prázdnej brány a v druhom on sám využil nadýchaný pas Štefánika, čím ideálne oslávil včerajšie 29. narodeniny.

Róbert Vittek (Slovan) – Víťazstvo belasých nad železiarmi z Podbrezovej zariadila útočná dvojica belasých, keď obaja zakončili zápas s bilanciu 1+1. Proti Podbrezovej sa podieľal na prvých dvoch góloch, keď najprv skúsene prihral do druhej vlny na strelu Gonzalezovi a neskôr sa aj sám gólovo presadil, pričom jeho presný zásah bol víťazný.