Main Content

Zajtra pokračuje Liga majstrov: Barca proti Bayeru, Chelsea s Portom (ohlasy a program)

pondelok, 28. september 2015 12:35 | Autor: TASR

Zajtra pokračuje Liga majstrov: Barca proti Bayeru, Chelsea s Portom (ohlasy a program)
Zajtra pokračuje Liga majstrov: Barca proti Bayeru, Chelsea s Portom (ohlasy a program) | zdroj: © TASR

Londýn 28. septembra (TASR) - V prvom zápase bez Lionela Messiho nastúpia futbalisti FC Barcelona na utorkový duel 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov UEFA proti Bayeru Leverkusen.

Argentínsky útočník sa zranil v úvode sobotňajšieho súboja proti Las Palmas a pre roztrhnutý väz v ľavom kolene bude chýbať dva mesiace.

Pri zatiaľ poslednej návšteve Leverkusenu v Katalánsku v osemfinále 2011/12 strelil Messi do siete "farmaceutov" päť gólov a stal sa prvým hráčov v histórii súťaže, ktorému sa to podarilo.

"Vždy je smutné, keď sa hráč zraní. V prípade Messiho asi nikomu nemusím pripomínať, aký je pre nás dôležitý. Bez Lea stratíme veľa z našej hry, ale ja verím, že jeho absenciu vynahradíme kolektívnou hrou. Som presvedčený, že sme toho schopní," povedal tréner úradujúcich európskych šampiónov Luis Enrique, ktorý sa bude musieť zaobísť aj bez zranených Rafinhu, Jordiho Albu a Thomasa Vermaelena.

Leverkusen úspešne vstúpil do novej sezóny LM, keď zdolal bieloruský BATE Borisov 4:1. Na Nou Campe chce využiť víťazné momentum.

"Aj bez Messiho je súper veľmi silný, stále majú množstvo kvalitných futbalistov. Každý hráč sníva o zápase proti Barcelone. Samozrejme, sme si vedomí kto proti nám nastúpi, ale my budeme mať vlastný herný plán, s ktorým chceme uspieť," naznačil ambície Bayeru stredopoliar Lars Bender.

Duel v Porte, kde domáci privítajú londýnsku FC Chelsea, sa bude niesť v znamení návratu trénera hostí Joseho Mourinho do miesta jeho bývalého pôsobiska. Anglický šampión sa v domácej súťaži stále trápi, v sobotu ratoval bod za remízu v Newcastli dvoma gólmi v záverečnej desaťminútovke.

"Ak budeme hrať v každom zápase tak, ako sme hrali dnes v druhom polčase, budeme úspešní. Na výkon z prvej polovice však musíme zabudnúť. Podobná ľahkovážna hra sa nám môže vypomstiť, súperi ako Porto to určite využijú," povedal Mourinho, ktorý s Portom pred 11 rokmi po prvý raz triumfoval v LM.

V domácom drese podľa všetkého nastúpi aj jeho bývalý zverenec z Realu Madrid Iker Casillas. Pre španielskeho brankára to bude 152. duel v Lige majstrov, čím sa osamostatní v historickom poradí od Xaviho Hernandeza a utvorí nový rekord v počte štartov.

Do Londýna na súboj proti Arsenalu vycestuje Olympiakos. Gréci budú chcieť ukončiť nepriaznivú sériu, keď na pôde anglického súpera prehrali dvanásť duelov za sebou s celkovým skóre 3:37. Domácim bude chýbať potrestaný útočník Olivier Giroud, jeho góly by mal nahradiť Alexis Sanchez. Čilan sa počas víkendu podieľal na vysokom triumfe na ihrisku Leicestru City (5:2) hetrikom a je vo výbornej forme. "Hralo sa mi výborne. Verím, že som si nechal nejaké góly aj na Ligu majstrov," povedal.

Záhrebské Dinamo si v Mníchove bude musieť dať pozor najmä na strelecky disponovaného Roberta Lewandovského. Poľský útočník strelil v dvoch zápasoch minulého týždňa sedem gólov a neplánuje spomaliť.

"Videl som, ako dal päť gólov do siete Wolfsburgu. A musím priznať, že som tomu nechcel uveriť. Bolo to skvelé. Bude ho ťažké zastaviť, ale nie je to nemožné. V Mníchove sa nemôžeme spoliehať na zázrak, ale bolo by skvelé, ak by sa nám jeden podaril," uviedol krídelník Dinama Marko Pjača. Chorvátsky tím hrá vo výbornej forme, vo všetkých súťažiach neprehral 45 zápasov za sebou. Naposledy ťahal za kratší koniec v novembri 2014 v zápase Európskej ligy.

"Veríme, že naša séria bude pokračovať aj po utorkovom zápase. Máme na to, aby sme s Bayernom hrali dôstojnú partiu," dodal Pjača.

skupinová fáza Ligy majstrov - 2. kolo

E-skupina

FC Barcelona - Bayer Leverkusen /rozhoduje: Atkinson, Ang./
BATE Borisov - AS Rím /rozhoduje: Clattenburg, Ang./

F-skupina

Arsenal Londýn - Olympiakos Pireus /rozhoduje: Nijhuis, Hol./
Bayern Mníchov - Dinamo Záhreb /rozhoduje: Kulbakov, Bielorus./

G-skupina

FC Porto - Chelsea Londýn /rozhoduje: Lahoz, Šp./
Maccabi Tel Aviv - Dynamo Kyjev /rozhoduje: Fernandez, Šp./

H-skupina

Olympique Lyon - FC Valencia /rozhoduje: Mažič, Srb./
Zenit Petrohrad - KAA Gent /rozhoduje: Jug, Slovin./