Main Content

Zväzy a federácie sa dočkajú financií od štátu

sobota, 23. apríl 2011 11:00 | Autor: TASR

Športové zväzy a federácie by už v krátkom čase mali dostať financie od štátu na svoju činnosť a reprezentáciu. Ako informuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) na svojej internetovej stránke, od utorka 26. apríla 2011 predloží športovým zväzom na podpis zmluvy o poskytnutí dotácie zo štátneho rozpočtu a dodatky k zmluvám.

"Po podpísaní týchto zmlúv a dodatkov k zmluvám športovými zväzmi a po ich zverejnení v Centrálnom registri zmlúv, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu uvoľní finančné prostriedky, ktoré budú následne poukázané na ich účty. V porovnaní s rokom 2010 nedôjde v priemere k výraznému poklesu pridelených dotácií, pokiaľ niektoré zo zväzov nedostali v priebehu roka 2010 mimoriadnu dotáciu," uvádza sa v tlačovej správe ministerstva.

Športové zväzy sa už niekoľko týždňov sťažujú, že od štátu nedostali dotácie a nedokážu zostaviť svoje rozpočty na rok 2011. Niektoré federácia dostali od štátu aspoň zálohové platby, väčšina však doteraz netušila s akou dotáciou môžu počítať. "Situácia naozaj nie je dobrá. Proces prideľovania dotácií zásadne spomalili dve novely zákonov z decembra minulého roka z decembra minulého roka," priznal v sobotňajšom rozhovore pre denník Šport šéf sekcie športu na MŠVVaŠ SR Ladislav Križan.

© WEBNOVINY