Main Content

Nehrajúci Crosby pomáha trénerom cez vysielačku

sobota, 23. apríl 2011 12:30 | Autor: TASR

Hokejový útočník Sidney Crosby má aj napriek tomu, že nehrá zásluhu na vedení Pittsburghu v sérii prvého kola play-off 3:1 nad Tampou Bay. Kanaďan, ktorý je mimo hry od 6. januára, pomáha trénerom Penguins svojimi radami aj počas zápasov.

S asistentom Tonym Granatom je spojený prostredníctvom vysielačky a obaja konzultujú niektoré aspekty hry.

Crosby zápasy sleduje z nadhľadu z lóže vedenia Penguins. O zápasoch hovorí Crosby aj s trénerom Danom Bylsmom, generálnym manažérom Rayom Sherom i jeho asistentom Tomom Fitzgeraldom.

Dvadsaťtriročný Crosby absentuje v zostave Penguins pre otras mozgu. V súčasnosti nie je stále jasné, kedy sa bude môcť zapojiť do hry. Vedenie Penguins situáciu nekomentuje. Samotný Crosby už absolvoval viacero tréningov, na ktorých sa však vyhýbal ostrejším pohybom a stretom.


Ference za vztýčený prostredník s pokutou 2500 USD


Obranca hokejového Boston Bruins Andrew Ference dostal od vedenia NHL pokutu vo výške 2500 dolárov za svoje obscénne gesto smerom k fanúšikom Montrealu vo štvrtkovom zápase prvého kola bojov o Stanleyho pohár. Ference vztýčil prostredník na ľavej ruke po tom, čo v polovici štvrtého súboja série play-off znížil presným zásahom na 2:3. Boston napokon duel vyhral 5:4 po predĺžení a vyrovnal sériu na 2:2.

"Keď som si pozrel opakované zábery, uvedomil som si, že to vyzerá skutočne zle. Ale môžem všetkých ubezpečiť, že som to tak nemyslel, ja takéto veci nerobím. Nie je to súčasťou môjho repertoáru, to gesto som nemyslel tak, ako to vyznelo. Mrzí ma, čo sa stalo," povedal po stretnutí Andrew Ference, ktorý piatkovú pokutu prijal: "Je to prijateľná pokuta. Som rád, že som nedostal aj zápasový dištanc."

© WEBNOVINY