Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (2.10.)

piatok, 2. október 2015 08:19 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (2.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (2.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

COLORADO: Andrej Meszároš neuspel na skúške v Colorade Avalanche a čoraz viac sa hovorí o jeho odchode do Európy. Medzi záujemcov o jeho služby sa údajne radí český Třinec.

EDMONTON: Citeľnou stratou pre rozbehnutý Edmonton Oilers bude v úvode ročníka zranenie jednej z opôr tímu Jordana Eberleho. Kanadský krídelník si poranil rameno a nútene bude pauzovať podľa odhadov štyri až šesť týždňov.

NEW JERSEY: Vedenie New Jersey Devils sa v úvode sezóny bude musieť zaobísť bez služieb klubovej ikony Patrika Eliáša. Český forward bol zapísaný na listinu zranených hráčov, pretože z bližšie nešpecifikovaných dôvodov vynechal pre zranenie aj prípravné zápasy „diablov.“

FLORIDA: Útočník David Booth si nevybojoval miesto v zostave Floridy Panthers a krátko pred novým ročníkom si tak musí hľadať nového zamestnávateľa. V prípravnom kempe floridského tímu pokračuje Čech Martin Havlát, ktorý je v klube taktiež len na skúške.

KHL

JOKERIT: Útočník Steve Moses, ktoré vlani patril medzi najproduktívnejších hráčov KHL bol Nashvillom Predators preradený na farmu do AHL. Spolu s ním sa do nižšej súťaže sťahuje aj fínsky talentovaný brankár Juuse Saros.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

KOŠICE: HC Košice zdolali vo včerajšom súboji slovenskú „dvadsiatku“ na jej ľade 1:3, keď o tri body pre celok „oceliarov“ sa zaslúžili Lelkeš, Macejko a Boltun. Čestný úspech juniorov zaznamenal Jendroľ.

SKALICA & KOŠICE: Košice nedeľňajší zápas v Skalici neodohrajú. Stretnutie bolo po obojstrannej dohode preložené na november.