Main Content

Ideálna zostava 12. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 5. október 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 12. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 12. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole nastala zmena na konci tabuľky, keď Podbrezová prepustila posledné miesto Michalovciam. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Ľuboš Kamenár (Trnava) – V súboji dvoch Spartakov síce ten trnavský viedol už 2:0, ale nebyť Kamenára v bráne, možno by nakoniec nezískal ani bod. Hlavne v závere duelu vytiahol pri pokusoch Sládeka dva dôležité zákroky, ktorými ochránil víťazstvo domácich, čo iba potvrdilo, že Myjavčania ho z hry prekonať nedokázali.

Obrancovia

Kingsley Madu (Trenčín) – Prakticky počas celého zápasu sa snažil pomôcť rozbúrať michalovský obranný val. Jeho kvalitné centre za obranu neraz narobili hosťujúcej defenzíve stav najvyššieho ohrozenia. Smerom dozadu síce nemal veľa práce, ale všetky náznaky útočných akcií hostí vyriešil.

Patrik Vajda (Podbrezová) – Najproduktívnejší obranca minulej sezóny mal do víkendu na svojom konte v novom ročníku len jeden gól, ale štatistiky si obohatil už aj o prvú asistenciu. Hlavou prihral v Žiline na víťazný gól Kaprovi. Dobre si počínal aj v defenzíve, keďže najproduktívnejšie mužstvo súťaže sa dokázalo presadiť len z pokutového kopu.

Jakub Podaný (Slovan) – V defenzíve si počínal veľmi dobre, veď pomohol k tomu, že Zlaté Moravce na bránu Slovana ani nevystrelili. Svoj vklad pre víťazstvo 2:0 mal aj smerom dopredu, keď takmer z polovice ihriska umne rozohral krížnym pasom priamy kop presne na Milinkoviča, ktorý túto situáciu premenil na poisťovací gól do šatne.

Stredopoliari

Dominik Kružliak (Ružomberok) – Mladý stopér vystužil v Skalici stred poľa, pričom pri veternej prekopávanej bol dôležitým článkom víťazstva Liptákov. Pred stopérmi vedel vyčistiť priestor a hlavne sa postaral o najdôležitejší momentu stretnutia. Ideálne si nabehol na center Ďubeka a rozhodol o víťazstve hostí.

Peter Štepanovský (Dunajská Streda) – V minulosti na Záhorí pôsobil, aj preto mal proti Senici extra motiváciu navyše, ktorú premenil na skvelý individuálny výkon. Najprv vyrovnal na 1:1, potom prihral na vyrovnávajúci gól na 2:2, aby v závere geniálnym pasom prihral na víťazný presný zásah.

Ibrahim Rabiu (Trenčín) – Po operácii slepého čreva sa pomerne rýchlo vrátil do základnej zostavy Trenčína, pričom aj proti Michalovciam ukázal, akú má dôležitosť. Dokázal nájsť gólovú medzeru v takmer dokonalom zemplínskom betóne a vo zvyšku zápasu pomohol kontrolovať najtesnejší náskok.

Marko Milinkovič (Slovan) – Pozíciu ofenzívneho ťahúňa Slovana dokazuje prakticky zápas čo zápas, ale teraz sa dočkal jednej premiéry. Prvýkrát v sezóne dal gól z hry, keď v predchádzajúcich zápasov trafil dokopy možno až päťkrát žrď. Ku gólu pridal aj asistenciu, keď z rohového kopu našiel ideálne Vitteka.

Jakub Brašeň (Dunajská Streda) – Spolu so Štepanovským hrávali v minulých zápasoch krajných obrancov, teraz sa obaja posunuli o líniu vyššie, čo dodalo hre DAC-u doslova krídla. Na prvý gól hostí prihral Brašeň Štepanovskému a na zvyšné dva zas prihrával Štepanovský Brašeňovi.

Útočníci

Ivan Schranz (Trnava) – Po nevydarenom pôsobení v Sparte Praha mu dlhšie trvalo, kým sa vrátil do starej formy, ale v sobotu naznačil, že zrejme je už späť. Už v prvej minúte strelil otvárací gól, ktorý udal tón celému stretnutiu. Tesne pred koncom prvého polčasu potiahol akciu po krídle a jeho prihrávku si zrazil do brány Marček.

Peter Gál-Andrezly (Podbrezová) – Ak by mu asistent rozhodcu neodmával v úvode zápase ofsajd, dosiahol by hetrik. No možno aj tento moment ho tak nabudil, že vo zvyšku zápasu dal dva regulárne góly. Najprv strelil víťazný po centri Viazanka a neskôr poisťovací po pase Kochana. V oboch prípadoch vyškolil Mabouku.