Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (5.10.)

pondelok, 5. október 2015 10:12 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (5.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (5.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Do včerajšieho zápasu proti Atléticu Madrid (1:1) nastupoval Cristiano Ronaldo so špeciálnou motiváciou. Ak by rivalovi strelil dva góly, stal by sa najlepším strelcom v histórii týchto derby zápasov. Netrafil sa však ani raz. (ESPN)

REAL MADRID & ATLÉTICO MADRID: Včerajšia remíza nepomohla ani jednému celku, takže ani v jednom tábore nebolo čo oslavovať. „Chceli sme vyhrať, ale zakiksovali sme, čo sa v takomto type zápasov trestá.“ hodnotil vyrovnávajúci gól Keylor Navas. Luciano Vietto by považoval výhru Atletica za spavodlivú: „Získali sme dôležitý bod v dôležitom zápase, dokonca, sme urobili dosť, aby sme nakoniec aj vyhrali. Mali sme skvelý druhý polčas, v ktorom sme napravili naše chyby.“ (Daily Mail)

SEVILLA: Zverenci Unaia Emeryho nezačali sezónu vôbec dobre. Remizovali s Levante, prehrali so Celtou Vigo aj Las Palmas. Domáce triumfy nad Rayom aj Barcelonou sú však dobrým impulzom a 43-ročný Španiel ich vníma ako začiatok veľkej jazdy: „Hráči našli súčinnosť vo svojej hre. Tím našiel silu a začína súťažiť. Niektoré veci z minulej sezóny nefungovali, tak hľadáme ďalšie riešenia.“ (Football-España)

VILLARREAL: Prvý a piaty tím La Ligy po včerajšku oddeľujú len tri body. Dopomohol k tomu práve líder z východného Španielska, ktorý nečakane podľahol Levante 0:1. Súper tak zdvojnásobil svoj doterajší bodový zisk.

MÁLAGA: Trápiaci sa Los Boquerones čakali na prvý gól sezóny 543 minút a zrušené suchoty mali hneď trojbodový nádych. Prvé tri góly svojho tímu dal Brazílčan Charles a jeho tím zdolal Real Sociedad 3:1.

BILBAO: Los Leones sa včera odpútali od zóny zostupu naozaj presvedčivým spôsobom. Doma síce prehrávali s Valenciou 0:1, no tromi gólmi výsledok otočili. Šlo pritom len o druhé tohtoročné víťazstvo.