Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.10.)

štvrtok, 8. október 2015 12:06 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

BOSTON: Zdeno Chára sa po zranení v hornej časti tela zapojil do tréningového procesu. Jeho štart v úvode sezóny je ale naďalej neistý.

WASHINGTON: Washington Capitals sa musia v úvodných štyroch až piatich zápasoch novej sezóny zaobísť bez švédskej opory Nicklasa Bäckströma, ktorý sa nestihol plne zotaviť z letnej operácie bedra.

WINNIPEG: Rakúsky reprezentačný útočník Thomas Raffl uspel na skúške vo Winnipegu Jets. S kanadským tímom sa dohodol na ročnej jednocestnej zmluve za 575 000 USD.

ST. LOUIS: Scott Gomez bude pokračovať vo svojej kariére v Saint Louis Blues. Skúsený harcovník sa dohodol s „notičkami“ na ročnom dvojcestnom kontrakte. Americký forward naposledy pôsobil v New Jersey Devils. V zostave Gomez zrejme nahradí Patrika Berglunda, ktorý je zapísaný na listine zranených.

MINNESOTA: K hráčom, ktorí opúšťajú zámorie a odchádzajú do Európy, sa pripojil aj Fín Sean Bergenheim. Niekdajší hráč Minnesoty Wild, Floridy Panthers, Tampy Bay Lightning a New Yorku Islanders sa stal hráčom švajčiarskeho Bernu.

KHL

HRÁČI MESIACA: Hráčmi mesiaca v Kontinentálnej hokejovej lige sa stali Alexej Murygin (Lokomotiv Jaroslavľ), Mat Robinson (Dynamo Moskva) a Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogorsk).

OMSK: Rus Nikita Nikitin, ktorý len nedávno opustil organizáciu Edmontonu Oilers, údajne jedná o novej zmluve s ruským mančaftom Avangardom Omsk.

SLOVAN: HC Slovan Bratislava nezvládol svoj prvý duel na štvorzápasovom tripe a v Salavate Julajev Ufa prehral 3:2. O presné zásahy „belasých“ sa presadili Viedenský a Bartovič.

CSKA: Novou posilou CSKA Moskva sa stal fínsky útočník Antti Pihlström, ktorý sa v lete snažil o presadenie sa v prvom tíme Columbusu Blue Jackets, no neuspel.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TRENČÍN: Vedenie Dukly Trenčín zabezpečilo pre svojich fanúšikov posilnenie autobusových spojov v dňoch domácich zápasov „vojakov.“