Main Content

Löw po postupe: Pred šampionátom nás čaká ešte veľa práce

pondelok, 12. október 2015 13:05 | Autor: TASR

Löw po postupe: Pred šampionátom nás čaká ešte veľa práce
Löw po postupe: Pred šampionátom nás čaká ešte veľa práce | zdroj: © TASR

Berlín 12. októbra (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw verí, že jeho zverenci nájdu streleckú formu i hernú kvalitu pred budúcoročnými majstrovstvami Európy.

Na ne postúpili vďaka nedeľňajšiemu tesnému víťazstvu nad Gruzínskom 2:1, po ktorom sa ozvala kritika na stranu "Nationalelf".

Úradujúci majstri sveta Nemci si vydýchli až vo finiši D-skupiny. Postup spečatili v Lipsku vydretým víťazstvom nad Gruzínskom a v konečnej tabuľke si udržali prvú priečku o bod pred druhým Poľskom. Domáci sa napriek jasnej prevahe dlho nevedeli strelecky presadiť, podarilo sa to až Thomasovi Müllerovi v 49. minúte z pokutového kopu. Potrestal tak nedovolený zákrok na Mesuta Özila. Už o chvíľu neskôr ale vyrovnal utešenou strelou kapitán Gruzíncov Jaba Kankava a až príliš nervózny favorit mal potom namále pri ďalších šanciach súpera, pri ktorých musel "čarovať" aj brankár Manuel Neuer. Nemcom napokon tri body zachránil víťazným zásahom striedajúci Max Kruse v 79. minúte.

"Vieme, že to nebolo to, čo od seba očakávame. Momentálne nerobíme pred bránou to, čo máme a vieme. Sami sme si poriadne sťažili život," posťažoval sa Löw. Nemcom nevyšiel ani predposledný duel skupiny v Írsku, s ktorým prehrali 0:1. "Bola to tá istá pesnička ako v Írsku. Tri, štyri veľké šance na začiatku a potom sa začali kopiť chyby. Sme spokojní s postupom na EURO, ale nie sme spokojní s našimi poslednými dvoma zápasmi. To nie je náš štandard, čaká nás ešte veľa práce," pokračoval Löw.

Proti Gruzínsku mali Nemci len v prvom polčase asi tucet šancí, ale žiadnu z nich nedokázali premeniť. Tri veľké zahodil hviezdny Marco Reus. "Marco ich nezvykne zahadzovať, ale teraz nepremenil tri veľké. Máme veľkú kvalitu, ale v tomto zápase sme ju pred bránkou neukázali," pokračoval.

Löw je presvedčený, že to sa pred kontinentálnym šampionátom zmení, pomôcť by mal dlhý predturnajový prípravný kemp. "Tri, štyri týždne pred EURO, potom celý tím pozdvihne svoju úroveň. Potrebujeme tvrdo pracovať, aby sme sa dostali na úroveň, akú sme mali počas vlaňajších majstrovstiev sveta."