Main Content

Réway ovládol v Česku bodovanie. V Kanade to tušili už pred sezónou

pondelok, 12. október 2015 14:09 | Autor: Martin Gregor

Réway ovládol v Česku bodovanie. V Kanade to tušili už pred sezónou
Réway ovládol v Česku bodovanie. V Kanade to tušili už pred sezónou | zdroj: © TASR

Slovenský útočník Martin Réway naďalej žiari v českej Tipsport lige. V tejto sezóne by mohol získať ďalšie prestížne ocenenie.

Stále len 20-ročný útočník Martin Réway včera zažiaril v gólovej prestrelke proti Třincu, keď k výhre Sparty (7-5) prispel krásny gólom a dvoma asistenciami. Po 10 zápasoch má Réway na konte už 12 bodov a aktuálne je najproduktívnejším hráčom celej českej ligy.

VIDEO: Krásny gól Réwaya zo zápasu s Třincom
 

 

Réway si od vstupu do seniorského hokeja drží skvelý priemer viac než bodu na zápas. V minulej sezóne, ktorá bola jeho prvá medzi mužmi, zaznamenal v 34 zápasoch českej najvyššej súťaže 37 bodov. Je možné, že by už v minulej sezóne bojoval o popredné priečky v kanadskom bodovaní nebyť jeho účasti na MS do 20 rokov, kde pomohol Slovensku k zisku bronzových medailí.

,,Réway je vysoko produktívny všade, kde hrá, už od mladého veku,“ písali pred sezónou o slovenskom talente na odbornej stránke fanúšikov Montrealu Canadiens. Práve kanadský klub by mohol byť od budúcej sezóny novým pôsobiskom rodáka z Prahy. ,,Neustále si drží v priemere viac ako bod na zápas a to bez ohľadu na to, či hrá na užšom, alebo širšom klziku.“

V článku na stránke Habs vtedy upozorňovali aj na Réwayovu produktitivu v juniorskom veku, keď od roku 2012 hrával v QMJHL za Gatineau Olympiques. Za dve sezóny nazbieral 131 bodov v 109 zápasoch.

Darí sa mu aj v hokejovej Lige majstrov, v ktorej sa tiež drží bodového priemeru viac než bodu na zápas. V minulej sezóne 8 zápasov pretavil v 8 bodov, teraz ich má po piatich dueloch 6.

Ak bude Réway zdravý a potvrdí svoje „štandardné“ čísla, je pravdepodobné, že v kanadskom bodovaní českej ligy bude stále vysoko. A bol by to ďalší veľký úspech v jeho kariére, keby po ocenení nováčik sezóny 2014/2015, by o pár mesiacov prevzal aj cenu pre najproduktívnejšieho hráča celej súťaže. A potom smer NHL, kam patrí!