Main Content

Nenoste “LeBrony”!

pondelok, 12. október 2015 14:52 | Autor: Viktor Štefaňák

Nenoste “LeBrony”!
Nenoste “LeBrony”! | zdroj: © TASR

Ak niekedy nastúpite proti LeBronovi Jamesovi, určite nie v jeho teniskách, odkazuje superhviezda.

Pre väčšinu atlétov je najvyšší stupeň marketingu to, ak firma pomenuje kolekciu oblečenia podľa ich mena. V NBA s tým ako prvý začal Michael Jordan. Jeho značka Air Jordan mu aj teraz vynáša za rok viac, ako zarobil za celú kariéru hrania basketbalu!

Legendárne sú jeho hlášky ako: „Celkom veľa rozprávaš, na to, že máš na nohách moje tenisky...“ Aj takto sa hecoval s obrancami. MJ bol totiž známy „trashtalker“. A inšpiroval aj jeho „nástupcu“ Jamesa. Ten nedávno vyhlásil, že „ak si hráč zbehne do FootLockera a kúpi si LeBrony a donesie ich v utorok na zápas proti mne. Ooo nie. Pôjdem po ňom a zničím ho na ihrisku.“ Všetko má James zakorenené ešte z detstva.

Keď som bol malý a pozeral som zápasy, kde hral MJ a proti nemu stál obranca v jeho teniskách, hovoril som si, že Jordan má oproti nemu mentálne výhodu. Takže teraz aj ja patrím do tejto spoločnosti.“ Sebavedomé, ale pravdivé. A pred sezónou treba trošku namotivovať súperov... zaujímavé je aj vyhlásenie Poliaka Marcina Gortata. Ten hral s Paulom Piercom a čo sa od neho naučil? „No, určite to, že na tréning nesmiem nosiť tenisky od LeBrona,“ povedal so smiechom Gortat.