Main Content

Čo potrebujeme dnes na postup na Euro? (postupové alternatívy)

pondelok, 12. október 2015 17:27 | Autor: Martin Gregor

Čo potrebujeme dnes na postup na Euro? (postupové alternatívy)
Čo potrebujeme dnes na postup na Euro? (postupové alternatívy) | zdroj: © TASR

Ak veríte vo víťazstvo Slovenska nad Luxemburskom tento článok ani neotvárajte. Ak sa však bojíte nášho zakopnutia pozrite si alternatívy, ktoré nám stále postačia na postup.

Tento článok je určený najmä pre tých, ktorí majú obavy, že slovenskí reprezentanti nevyhrajú v Luxembursku. Naše víťazstvo totiž za každých okolností bude znamenať náš postup na Euro 2016, bez ohľadu na to, ako skončia ostatné zápasy.

Ak však nevyhráme na priamy postup (rozumej nie cez baráž) potrebujeme:

a) aby Ukrajina dnes nezískala viac bodov ako my. Čiže ak s Luxemburskom zremizuje a Ukrajina zremizuje so Španielskom postupujeme. Ak prehráme a Ukrajina prehrá so Španielskom tiež postupujeme.

b) ak s Luxemburskom zremizujeme a Ukrajina so Španielskom zvíťazi, postúpiť môžeme ešte ako najlepší tím celej kvalifikácie z tretieho miesta. Potrebovali by sme však splnenie týchto podmienok:

- aby Macedónsko vyhralo v Bielorusku. Vtedy by sme mali v tabuľke „tretích tímov všetkých kvalifikačných skupín“ 16 bodov so skóre 10:6. Zápasy s Luxemburskom by sa do toho nezapočítavali, lebo Luxembursko by skončilo v tabuľke C-skupiny posledné.

– aby zároveň Turci neporazili doma Island a Kazachstan nevyhral v Lotyšsku. Ak by sa splnili obe tieto podmienky (výhra Turecka a výhra Kazachstanu) Turci by mali rovnako ako my v tabuľke „tretích“ 16 bodov, ale lepšie skóre 11:7. Ak by sa jedna z týchto podmienok nesplnila (napr. Kazachstan by nevyhral) naši by boli pred Turkami.

Pochopiteľne najjednoduchšie je splniť úlohu favorita a v Luxembursku vyhrať. Potom môžeme na tento text navždy zabudnúť.