Main Content

Hurajt neskromne: Slováci majú na Eure aj na zlato!

utorok, 13. október 2015 13:05 | Autor: TASR

Hurajt neskromne: Slováci majú na Eure aj na zlato!
Hurajt neskromne: Slováci majú na Eure aj na zlato! | zdroj: © TASR

Štrba 13. októbra (TASR) - Olympijského medailistu, biatlonistu Pavla Hurajta nadchol postupový úspech slovenských futbalistov. Celý zápas odsledoval doma na gauči v obývačke a aj si povedal, konečne, dlho to trvalo, no trpezlivosť sa oplatila a ruže priniesla.

"Tie ruže myslím obrazne, no zároveň si myslím, že teraz už môžeme pomýšľať aj na tie najvyššie ciele," vyhlásil pre TASR tónom presvedčenia: "Vieme, že futbal sa veľmi vyrovnal, dnes sa už nerodia také bláznivé výsledky s dvojcifernými víťazstvami ako kedysi. Myslím si, že môžeme byť aj majstri Európy a nech to nikto neberie úsmevne, pretože to bude o koncentrácii, momentálnej atmosfére v mužstve, o nebojácnosti."

Pavol Hurajt mal vždy blízko k futbalu a keby nebol biatlonista, pravdepodobne by kopal do koženej. "Aj teraz si zahrám ligu Liptova za starých pánov. Obliekam dres Štrby a futbal mi veľmi chutí. Škoda, že s biatlonom sa vylučuje, hrozba zranenia mi nedovolila, aby som sa mu v minulosti počas mojej biatlonovej kariéry venoval častejšie. Určite si my starí páni budeme mať čo povedať o tomto slovenskom veľkom úspechu a aj sa dohadovať, čo ešte môžeme dosiahnuť."

Slovenských futbalistov podľa Pavla Hurajta ovládla na chvíľu spokojnosť, keď s Luxemburskom viedli rýchlo o tri góly. "To si myslím nielen ja, na ihrisku sa poľavenie zreteľne prejavilo. Kvalifikácia je však už za nami, treba preladiť a myslieť ďalej. Na záverečný turnaj majstrovstiev Európy pôjdeme s kožou na trh, no určite ju ľahko nepredáme. Napokon, svetový šampionát v JAR bol jasným dôkazom toho, že nejaké mantinely si pred seba dávať nemusíme. Ja viem, futbalistom dlho trvalo, kým sa vôbec prvýkrát prebojovali z európskej kvalifikácie. Naše mužstvo tvoria zväčša legionári, liga nepredstavuje nejakú oporu a zostaviť taký tím, v ktorom by fungovala chémia, je dosť zložité. Trénerovi Kozákovi sa to podarilo, asi vie, ako fungujú rovnice, a preto si zaslúži uznanie."