Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Luxembursko – Slovensko

utorok, 13. október 2015 12:28 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Luxembursko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Luxembursko – Slovensko | zdroj: © TASR

Výhra v Luxembursku 4:2 nám do korán otvorila bránu na Euro do Francúzska. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (5,5) – Dostať od Luxemburska dva góly nie je najlepšia bilancia, ale tiež treba dodať, že ani za jeden z nich nemohol. V zápase nemal žiadnu výrazne ťažkú prácu, to čo musel, to vyriešil, viac nemal na čom ukázať.

Norbert Gyömbér (4) – Ak tréner Kozák dúfal, že sa týmto vyrieši alternatíva na pravú stranu obrany, nebolo tomu tak, stal sa presný opak. Gyömbérovi táto pozícia absolútne nesadla. Daroval za stavu 0:0 obrovskú šancu Jansovi na otvárací gól. Nemôže mať čisté svedomie ani pri druhom góle domácich, keď ho pred pokutovým kopom vycvičil Joachim. Verme, že čoskoro začne v klube pravidelne hrávať, chýbajúca zápasová prax sa na ňom prejavuje.

Martin Škrtel (6,5) – Predviedol skvelý výpad v 9. minúte, keď navyše vybojoval nebezpečný priamy kop a žltú kartu pre Mutscha. Veľká škoda, že za bezgólového stavu nepremenil čistú šancu po rohu. V závere za stavu 2:3 chyboval, čím sa dostal Turpel do dobrej šance. Ale ako kapitán išiel príkladom v nasadení a doviedol mužstvo do Francúzska, čo je tá najväčšia odmena. 

Tomáš Hubočan (7) – Predĺžil roh Škrtelovi do šance a práve Hubočan dobrou hrou telom zmaril najväčšiu šancu hostí na vyrovnanie, ktorú mal Turpel. Tieto momenty iba potvrdili, že dobre spolupracoval so Škrtelom. Nešťastne tečoval strelu Mutscha do brány, čo vrátilo hostí do hry.

Dušan Švento (6) – Počínal si lepšie, ako na druhej strane hrajúci Gyömbér, aj keď to nebolo až tak zložité dosiahnuť. Možno by sa žiadalo, ak by o niečo málo viac v takomto zápase podporil útok, lenže tomu to išlo dobre aj bez výraznejšej pomoci.

Viktor Pečovský (5,5) – Dva podstatné momenty z jeho výkonu vlastne orámovali jeho vystúpenie. Pred tretím gólom skvele vybojoval loptu, čo bol absolútny základ našej najkrajšej gólovej akcii v kvalifikácii, pričom práve tá nám priniesla postup. No tiež bola rozdielová preto, že súperovi veľmi zlou rozohrávkou pripravil prvý gól, čo sa nemôže na takomto fóre stávať.

Juraj Kucka (6,5) – Ukázal v ofenzíve tvrdú strelu z priameho kopu, jednu nepresnú nad bránu, zopár výpadov, ale až tak veľa toho nebolo. No ako sme už spomenuli pri Šventovi, včera hral náš útok tak, že ani podporu ostatných formácií prioritne nepotreboval. V defenzíve si svoje odrobil, aj keď mával v minulosti dominantnejšie zápasy.

Róbert Mak (7) – Do budúcna sa musí naučiť, že keď je pred prázdnou bránou voľný spoluhráč, treba mu prihrať, zvlášť za stavu 0:0, keď sa hrá o dôležitý prvý gól. Našťastie, ten sme dali včera my, k čomu tiež svojou trochou dopomohol. Ako sa má prihrávať do prázdnej brány mu priamo pred nosom ukázal Weiss, ktorý Makovi prihral na náš víťazný gól. Pochváliť treba nášho krídelníka za dva skvele kopnuté rohové kopy v prvom polčase.

Marek Hamšík (9) – Včera sa dokonale vybláznil, keď využil v ofenzíve voľnosť pohybu, pričom bol všade tam, kde mal byť. Strelil maximálne dôležitý prvý gól, čím prerušil našu 346-minútovú sériu bez presného zásahu, pričom tým spustil gólovú lavínu. Podieľal sa ešte na treťom našom góle a štvrtý strelil sám. Hlavne smerom dopredu podal výkon svetových parametrov.

Vladimír Weiss (9) – Vybojoval žltú kartu pre Phillipsa, no jeho najväčší prínos odštartoval o štyri minúty neskôr. Skvelou prihrávkou našiel Hamšíka, čím spolu odštartovali úchvatné  futbalové predstavenie. Pred druhým gólom ukázal skvelú individuálnu akciu, ktorú Nemec už musel zakončiť, podobne, ako Mak jeho tretiu gólovú prihrávku v zápase. Tento prihrávkový hetrik v priebehu šiestich minút ho dostal na čelo rebríčka asistencií v rámci celej kvalifikácie.

Adam Nemec (7) – Ak by bol Ďuriš zdravý, Nemec by možno ani nehral, ale náš hrotový útočník opäť zabojoval o stratenú pozíciu. Strelil gól, čo sa vždy počíta, pričom ešte viac ukázal svoje majstrovstvo pri treťom góle, keď skvele vysunul nabiehajúceho Weissa. Hlavičku po rohu mu chytil brankár a na skvelú Hamšíkovu prihrávku za obranu nedočiahol, tam bola potrebná rýchlejšia reakcia.

Stanislav Šesták, Martin Jakubko, Erik Sabo (bez známky) – Asi až na Jakubka to boli trochu prekvapivé striedania, ale vyšli. Šesták prihral na gól a do tejto akcie sa zapojil aj Sabo. Na komplexnejšie hodnotenie s udelením známky by museli hrať o niečo málo dlhšie.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon