Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.10.)

streda, 14. október 2015 09:24 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Blízko k podpisu novej zmluvy je Neymar. Brazílska hviezda bola častým predmetom špekulácií o odchode, no kontrakt do roku 2018 predĺži svoje platnosť. (Talksport)

REAL MADRID: Štvrtú Zlatú kopačku (ocenenie pre najlepšieho strelca Európy) v karére si prebral Cristiano Ronaldo. V ročníku 2014/15 nastrieľal skvelých 48 gólov. Dobre rozbehol aj tú aktuálnu, keďže má 5 gólov v 7 zápasoch. (Fox Sports)

REAL MADRID: 24-ročný krídelník Denis Čeryšev márne hľadá cestu do zostavy Bieleho baletu a blížiace sa EURO ho zrejme prinúti ísť hosťovať niekam, kde by pravidelne nastupoval. Blízko k jeho zisku je CSKA Moskva. (Eurosport)

VALENCIA: Po zranení sa chcel Portugalčan André Gomes čím skôr vrátiť do hry a nastúpil už v 7. kole na pôde Bilbaa (1:3). Sám však uznal, že za 82 minút nepodal dobrý výkon. Reprezentačnú prestávku využil na prípravu, aby pomohol 9. tímu tabuľky čo najvýraznejšou mierou. (Football-España)

VALENCIA: Ambície ostávajú zatiaľ nenaplnené a tréner Nuno Santo musí zabrať. Podľa niektorých zdrojov má pred sebou tri kľúčové zápasy, v ktorých musí majiteľov presvedčiť. Podľa kalendára je to domáci súboj s Málagou, v Lige majstrov s Gentom a La Liga na pôde Atlética Madrid. (Football-España)

REAL SOCIEDAD: V San Sebastiáne dohodli rokovania s 24-ročným stopérom Iñigom Martínezom. Ten by sa v klube mohol zdržať až do leta 2020. (Transfermarktweb)

BILBAO: Mladý stopér Aymeric Laporte môže stále reprezentovať okrem Francúzska aj Španielsko. Pierre Mankowski, coach 21-ky Les Bleus', obvinil španielsku stranu, že hráča lanári do svojich radov, hoci on sám by rád pokračoval medzi francúzskymi mužmi. Uznal však, že ide o veľmi súkromné rozhodnutie hráča. (Tribalfootball)

MÁLAGA: Do anglického West Bromu by mohla prísť posila z Andalúzie. Ide o stredpoliara Ignacia Camacha. Defenzívne ladený futbalista je odchovancom Atlética Madrid, za ktoré v rokoch 2008 – 2011 hrával. (Birmingham Mail)