Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.10.)

nedeľa, 18. október 2015 10:00 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Včera na seba výrazným spôsobom upozornil Neymar, ktorý dopomohol k víťazstvu 5:2 nad Rayom Vallecano štyrmi zásahmi. V Barcelone sa stal len štvrým hráčom, ktorý v tomto tisícročí prežil takýto gólový zápas.

BARCELONA: Kataláncov sa vyzdravel obranca Adriano, no v zápase s Rayom tréner jeho služby nevyužil. V každom prípade, 30-ročný Brazílčan doliečil stehenný sval a je stopercentne fit. (AS.com)

BARCELONA: Brazílsky Santos bojuje o šesťmesačnú stopku pre Neymara, no v Barçe si z toho veľkú hlavu nerobia. Tréner Luis Enrique, dokonca, na tlačovej konferencii na túto tému žartoval: „Šesť mesiacov? Prečo z toho nespravili šesť rokov?“ Náladu mu, nepochybne, zlepšil aj štvorgólový zápis tejto hviezdy. (Football-España)

REAL MADRID: V tabuľke historických strelcov Realu sa na čele osamostatnil Cristiano Ronaldo. Stačil mu na to jediný gól do siete Levante. Real je momentálne na čele tabuľky a pre Ronalda šlo celkovo o 324 zásah. (Daily Mail)

VALENCIA: Veľmi často a veľmi hlasno sa hovorí o možnosti prestupu Sofiana Feghouliho do Interu Miláno. Presné prestupové čiastky sa síce ešte neobjavujú, ale Taliani svoju pozornosť stupňujú. (Fichajes)

VALENCIA: Álvaro Negredo tento rok skóroval len raz a problémy si privyrobil aj nedávnym rozhovorom, v ktorom za zlú formu Netopierov na úvod sezóny obvinil trénera Nuna Santa. Do Málagy tak necestoval a coach situáciu riešil len okrajovo – spomenul štatistiku, podľa ktorej si tím vypracoval viac šancí a viac striel ako minulý rok. (Marca)

ESPANYOL: Vlastní fanúšikovia bučia na brankára Paua Lópeza, ktorý v siedmich kolách inkasoval 17 gólov. To je spolu s Vallecanom najvyššie číslo v La Lige. Coach Sergio Gonzalez sa však 20-ročného mladíka zastáva: „Nemám o Pauovi žiadne pochybnosti. Keď sa vráti do hry, bude opäť vyžarovať vyrovnanosť.“ (Sport.es)