Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.10.)

pondelok, 19. október 2015 10:24 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Zadák Marcelo podporil svojho trénera v boji s novinármi, krorí Real obviňovali z príliš opatrnej hry. Brazílčan pri výhre nad Levante 3:0 sám strelil jeden gól. „Myslím, že sme tímom, na ktorý sa dobre pozerá. Hrám tu už deväť rokov a moja skúsenosť je, že médiá vždy hľadajú niečo, čo je zlé. Máme pred sebou tri ťažké zápasy a prvý sme doviedli do víťazného konca.“ povedal v rozhovore. (Football-Espana)

ATLÉTICO MADRID: Po mesiaci je opäť k dispozícii stredopoliar Koke. Stehenný sval ho už nelimituje a proti Realu Sociedad odohral celých 90 minút. Atlético vyhralo 2:0 a je na štvrtej priečke. (Goal)

ATLÉTICO MADRID: Londýnsky Arsenal by mal v januári spraviť naozaj veľký nákup. V hľadáčiku je útočník Antoine Griezmann. (Talksport)

SEVILLA: V Andalúzii údajne zacielili na 28-ročného záložníka Carlosa Carmonu z Atalanty. Reprezentant Čile má však kontrakt ešte na tri sezóny a v Bergame odohral už 154 duelov. Ľahkou korisťou teda určite nebude. (Fichajes)

VALENCIA: Najbližším súperom Netopierov bude Atlético Madrid a k dispozícii má byť aj Enzo Pérez. Argentínčan sa zbavil zranenia lýtka a včera si opäť zatrénoval. (AS.com)

VALENCIA: Veľkú pozornosť venujú skauti Chelsea útočníkovi Pacovi Alcácerovi. Ten patrí Los Che od roku 2010 a výbornými výkonmi si vyslúžil aj miesto v národnom tíme. (Express)

REAL SOCIEDAD: Britské médiá prišli s informáciou, že David Moyes by len ťažko odmietal ponuku od Aston Villy. Škót sa do San Sebastiánu presunul v novembri 2014 po neúspešnej anabáze v Manchestri United. (Eurosport)

CELTA VIGO: Včera si v dôležitom zápase zmerali sily dve najväčšie prekvapenia doterajšieho priebehu sezóny. Celta triumfovala na pôde Villarrealu 2:1, o čo sa zaslúžil Fabián Orellana a Nolito. Tím tak ostáva na delenej prvej priečke spolu s Barcelonou a Realom Madrid.

BILBAO: 21-ročný stopér Aymeric Laporte bol spájaný s odchodom, ale podobné reči popiera. V Athleticu je údajne šťastný a verí, že s ním získa nejaké trofeje. Mužstvo označil za popredný európsky celok a vyzdvihol aj prácu trénera Ernesta Valverdeho. (Football-Espana)

ALMERÍA: Manchester City plánuje útok na dvoch mladíkov. Pôjde o útočníka Josého Poza, ktorý mu v minulosti patril. Ďalšou vyhliadnutou posilou je 17-ročný bek José María Ama. (Metro)