Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (21.10.)

streda, 21. október 2015 07:10 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (21.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (21.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

DETROIT: Kouč Detroitu Red Wings Jeff Blashill preradil slovenského krídelníka Tomáša Tatara do útoku k Rileymu Sheahanovi a Gustavovi Nyquistovi. Rodák z Ilavy doposiaľ hral po boku centra Brada Richardsa.

DETROIT: Ruský forward Pavel Dacjuk začal individuálne trénovať. Geniálny technik by sa mal do zostavy Detroitu Red Wings vrátiť približne o jeden mesiac.

CHICAGO: Jeden z najlepších obrancov súčasnosti, Duncan Keith z Chicaga Blackhawks, musí podstúpiť operáciu menisku a doba rekonvalescencie opory „jastrabov“ sa odhaduje na štyri až šesť týždňov.

WASHINGTON: 32-ročný kanadský krídelník Curtis Glencross, ktorý naposledy obliekal dres Washingtonu Capitals, sa rozhodol ukončiť aktívnu hokejovú kariéru. Skúsený útočník, ktorý má za sebou vyše 500 duelov v NHL, pred novým ročníkom neuspel na skúške v Toronte Maple Leafs a v Colorade Avalanche.  

RANGERS: Vedenie New Yorku Rangers zapísalo útočníka Tannera Glassa na listinu voľných hráčov. 31-ročný krídelník strávil uplynulý ročník rovnako na Manhattane, kde odohral 66 duelov s bilanciou 1+5. Ak si ho do 24 hodín nevyberie žiadny z klubov, Glass skončí na farme „jazdcov“ v AHL.

KHL

SLOVAN: Novým asistentom Miloša Říhu v Slovane Bratislava sa stal bývalý obranca Rudolf Jendek, ktorý je po Romanovi Stantienovi druhým asistentom trénera v tíme jediného slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy.

ASTANA: Kouč Andrej Nazarov, ktorý len nedávno opustil štruktúry SKA Petrohrad, sa po krátkej anabáze v ruskom celku vracia do tímu kazašskej Astany.

KAZAŇ: AK Bars Kazaň získala do svojich radov cennú posilu. Po dlhodobom zranení sa na ľad vracia útočník Ryan Wilson, ktorý kývol na ponuku ruského klubu.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

14. KOLO: Výsledky 14. kola Tipsport ligy:
Žilina – Trenčín 3:2 po predĺžení
Poprad – Banská Bystrica 5:2
Martin – Nitra 4:3
Zvolen – Skalica 4:3
Piešťany – Košice 2:1 po samostatných nájazdoch

KOŠICE: Útočník Gabriel Spilar sa po krátkom angažmáne vo fínskej Liige vracia do Košíc. Slovenský forward by mal vo východniarskom celku zotrvať do konca aktuálneho ročníka.

TRENČÍN: Hráč Dukly Trenčín Michal Hlinka bol potrestaný disciplinárnou komisiou Tipsport ligy dištancom na najbližších šesť duelov. 22-ročný útočník „vojakov“ dostal stopku za jeho zákrok do oblasti a krku na útočníka Zvolena Kamila Brabenca.