Main Content

Vůjtek rozosmial českých novinárov na účet Réwaya. Ako s ním bude vychádzať Cíger?

piatok, 23. október 2015 10:01 | Autor: Martin Gregor

Vůjtek rozosmial českých novinárov na účet Réwaya. Ako s ním bude vychádzať Cíger?
Vůjtek rozosmial českých novinárov na účet Réwaya. Ako s ním bude vychádzať Cíger? | zdroj: © TASR

Vladimír Vůjtek po štyroch rokoch strávených v pozícii hlavného trénera slovenskej reprezentácie včera absolvoval prvú tlačovú konferenciu v úlohe kormidelníka národného tímu Česka.

Vujtek podľa informácii isport.cz pôsobil na tlačovej koferencii uvoľnene a plnú miestnosť novinárov dokázal viackrát rozosmiať. Najmä v momente, keď prišla reč na Martina Réwaya, mladého slovenského útočníka, ktorý žiari v českej lige.

20-ročný Réway za Česko hrať nemôže, no mnohých Čechov to mrzí, pretože sa narodil v Prahe a táto možnosť tu dlhšiu dobu existovala. Novinári sa preto spýtali Vujteka, či ho nehnevá, že Réwaya nemôže nominovať na Karjala Cup.

,,Mám byť úprimný? Vôbec má nemrzí, že ho v nominácii nemôžem mať,“ povedal Vujtek ironicky a rozosmial tým prítomných novinárov. Tí jeho odpoveď okamžite pochopili, pretože o najväčšom slovenskom talente posledných rokov sa vie, že je problémový hráč.

Vujtek má s Réwayom viacero osobných skúseností. Na MS 2014 ho nominoval ešte ako juniora na prvý svetový šampionát, tento rok mu vypadol z kádra Slovenska tesne pred majstrovstvami sveta pre údajnú chorobu. Predtým ho stihol Réway nahnevať tým, že meškal na reprezentačný zraz a o meškaní ani nikoho neinformoval.

Otázne je, aký vzťah bude mať Réway s novým trénerom Slovenska Zdenom Cígerom. Ten ešte v apríli tohto roku v rozhovore pre Sport.skreagoval na informácie o komplikovanej povahe Réwaya: ,,Réwaya nemôžete zaradiť medzi ostatných, musíte mať k nemu špecifický prístup.

A Cíger tiež prezradil, že ho chcel kedysi priviesť z Martina do Slovana, no brat ho od toho odrádzal. ,,Brat mi však vtedy hovoril, že je problém dostať ho vôbec na tréningy. Nechodil na ne, radšej si zašiel na pivo,“ píše sa na Sport.sk o Réwayovej minulosti.

Zdenovi Cígerovi a fanúšikom slovenskej hokejovej reprezentácie neostáva nič iné, než veriť, že Réway má najkomplikovanejšie obdobie za sebou. Na Nemeckom pohári by mal ako najproduktívnejší hráč českej ligy patriť medzi najväčšie hviezdy nášho výberu.

S ohľadom na MS 2016 by mohla pomôcť aj prítomnosť Ernesta Bokroša, ktorý Réwaya dobre pozná z juniorskej reprezentácie, s ktorou začiatkom januára získal bronzovú medailu na MS do 20 rokov. Réway bol vtedy kapitánom tímu a našim najlepším hráčom.