Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (23.10.)

piatok, 23. október 2015 10:55 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (23.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (23.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Hokejista Tomáš Kopecký, ktorý naposledy bojoval o miesto v zostave Chicaga Blackhawks, sa rozhodol definitívne opustiť zámorie a na bližšie nešpecifikované obdobie sa upísal českému extraligistovi z Třinca. Podľa doposiaľ zverejnených informácií by malo ísť o viacročný kontrakt.

CAROLINA: Zámorie opúšťa taktiež útočník Patrick Dwyer. 32-ročný Američan, ktorý vlani obliekal dres Caroliny Hurricanes sa upísal švédskemu klubu MODO Hockey.

CALGARY: Vedenie Calgary Flames povolalo z farmy do prvého tímu českého obrancu Jakuba Nakládala, ktorý sa na farme v dvoch dueloch prezentoval bilanciou 0+3.

KHL

VLADIVOSTOK: Admiral Vladivostok vystužil svoju defenzívu príchodom ruského 20-ročného beka Rushana Rafikova, ktorý do ruského tímu prichádza z Lokomotivu Jaroslavľ na hosťovanie.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

SKALICA: Celok HK 36 Skalica si na domácom ľade poradila so slovenskou „dvadsiatkou,“ ktorú zdolala 3:1 po presných zásahoch Komínka, Brendla a Bezúcha. Za slovenských juniorských reprezentantov strelil čestný úspech Hrušík.

SKALICA: Záhoráci už viac nemôžu rátať so službami útočníka Martina Slobodu, ktorý opúšťa slovenskú hokejovú scénu a na novej zmluve sa dohodol s českou prvoligovou Kadaňou.

ŽILINA: Útočník MsHK Žilina Jakub Kubiš si poranil rameno a po utorkovej operácii sa predpokladá, že bude mimo hry približne šesť týždňov. Na ľad by sa tak mal žilinský forward vrátiť v úvode decembra.