Main Content

Reakcie na Réwaya: Pozitívne aj negatívne! Záruba v ňom vidí Pálffyho

pondelok, 26. október 2015 12:39 | Autor: Martin Gregor

Reakcie na Réwaya: Pozitívne aj negatívne! Záruba v ňom vidí Pálffyho
Reakcie na Réwaya: Pozitívne aj negatívne! Záruba v ňom vidí Pálffyho | zdroj: © TASR

Martin Réway je po odchode zo Sparty Praha stredobodom pozornosti. Niektorí sa jeho jednania zastávajú, iní len krútia hlavou.

S Martinom Réwayom mal nejeden tréner problém. Zdeno Cíger ešte minulý rok priznal, že sa ho ešte ako tréner Slovana Bratislava snažil kedysi priviesť do Slovana, no neúspešne. ,,Brat mi hovoril, že je problém dostať ho vôbec na tréningy. Nechodil na ne, radšej si zašiel na pivo,“ píše sa na Sport.sk o Réwayovej minulosti.

Svoje o Réwayovi vie aj bývalý tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vujtek. Keď sa ho teraz už ako kormidelníka Česka spýtali, či neľutuje, že Réwaya nemôže nominovať, ironicky povedal, že ho to vôbec nemrzí, čím rozosmial viacerých novinárov našich západných susedov.

Réwaya aj mnohí obhajujú. Sparta Praha mu dala tiež dôvod, prečo sa v nej necítil dobre. Najmä z profesionálneho hľadiska. Najlepší nováčik minulej sezóny v bol čase, kedy sa rozhodol klub opustiť, najproduktívnejším hráčom českej ligy. A to všetko dokázal, hoci hrával priemerne len 13 minút na zápas, z toho takmer štyri mu boli „venované“ v presilových hrách. To je čas, ktorý dostávajú hráči štvrtej formácie. Najproduktívnejší hráč ligy si určite zaslúži viac času. Možno by viedol produktivitu aj výraznejšie.

,,Keď si pozriete na skutočnosť, že je v Sparte medzi útočníkmi v minútach strávených na ľade až na desiatom meiste, no napriek tomu viedol bodovanie celej extraligy, ono sa to všetko potom nabalí dohromady,“ povedal pre slovakprospects.com jeho agent Michal Sivek.

,,Réway viedol bodovanier tímu, ale dostával iba 13 minút herného času (3:42 v presilových hrách. To by hnevalo aj mňa,“ píše na Twitteri kanadský novinár Sean Coleman, ktorý sleduje nádejných hráčov v Európe.

Jedno z najlepších hodnotení situácie priniesol na Twitteri populárny český komentátor Robert Zaruba. ,,Martin Réway mi zo všetkého najviac pripomína Žigmunda Pálffyho. Génius, pre ktorého je treba mať nekonečnú trpezlivosť a pochopenie. Sparta je na konci.

Oveľa kritickejší bol vo svojom komentári na idnes.cz novinár Miroslav Horák.Martin Réway je hráč s predpokladmi na NHL. K tomu ale potrebuje inú hlavu,“ píše Horák, ktorý tiež poukazuje na to, že s Réwayom dokázal úspešne spolupracovať len tréner slovenskej reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš. ,,Možno by mal Réwayovi niekto vysvetliť, že celý život za dvadsiatku hrať nebude. Nie som si itý, že to vo svojej neortodoxnej 'makovici' dokáže pochopiť!”