Main Content

Slovan zvíťazil v Minsku 4:3 po nájazdoch, rozhodol Jeglič

pondelok, 26. október 2015 20:21 | Autor: TASR

Šťastný, Jeglič
Šťastný, Jeglič | zdroj: © TASR

Minsk 26. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelkovom zápase KHL nad domácim Dinamom Minsk 4:3 po nájazdoch.

 Ten rozhodujúci premenil vo štvrtej sérii Žiga Jeglič. Aktuálne majú "belasí" v tabuľke Západnej konferencie 36 bodov a figurujú na 10. priečke. Najbližšie sa predstavia 28. októbra na domácom ľade proti tímu Lada Togliatti.

Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 3:4 pp a sn (1:1, 1:2. 1:0 - 0:0 0:1)

Góly: 13. Bailen (Szczechura, Materuchin), 21. Vesce (Ellison, Bailen), 50. Meleško (Kolcov, Drozd) - 17. Sersen, 25. Barker (Kašpar, Sersen), 31. Tičar (Šťastný, Jeglič), rozh. nájazd Jeglič. rozhodovali: Odins, Bukin - Sivov, Šeljanin, vylúčení 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 9726 divákov.

Dinamo Minsk: Lalande – Bailen, Gunderson, Krajíček, Lisovec, Nogačjov, Šinkevič – Vesce, Kaľužnyj, Ellison – Stepanov, Szczechura, Materuchin – Kolcov, Komarov, Meleško – Michaljov, Drozd, Pavlov
Slovan Bratislava: Brust – Barker, Sersen, Valach, Švarný, Starosta, Luža, Kozák – Leblanc, Nedorost, Kašpar – Bartovič, Surový, Paré – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skalický, Viedenský, Miklík
      
Domáci hráči začali aktívnejšie, výraznejšie však brankára hostí neohrozili. Nedokázali využiť presilovú hru a ani krátky tlak, ktorý si po nej vytvorili. V 13. minúte však spravili "belasí" chybu v obrane, keď sa pred ich brankárom Brustom ocitla zámorská dvojica Szczechura - Bailen a druhý menovaný otvoril skóre zápasu. Hostia však dokázali gólovo odpovedať v 17. minúte zásluhou Michala Sersena, ktorý skóroval príklepom do horného rohu bránky.

V druhej tretine zavelili domáci do útoku a už po 29 sekundách sa radovali z gólu, keď puk do brány usmernil osamotený Vesce. "Belasí" hrali v 24. minúte presilovú hru, v ktorej mohli inkasovať z hokejky Szczechuru, Brust však jeho strelu zneškodnil. Hostia napokon početnú výhodu využili, obranca Barker svojím gólom od modrej čiary vyrovnal stav na 2:2 a následne v 31. minúte dostal Slovan do vedenia Tičar, ktorý hokejkou nasmeroval puk za chrbát brankára Lalanda.

V tretej tretine sa hostia snažili vyrovnať. Podarilo sa im to v 50. minúte, keď Dmitrij Meleško tečoval strelu svojho spoluhráča. Minsk hral stále aktívne, do šance sa však dostal aj kapitán Slovana Surový, jeho bekhendový pokus ale zastavil betónom brankár domácich. V posledných minútach hrali oba tímy po presilovke, ani jeden ju však nezužitkoval a duel sa posunul do predĺženia.

V ňom hrali lepšie hostia, ktorí viacerými strelami ohrozili Lalanda. V poslednej minúte si však domáci vytvorili tlak, no ku gólu to neviedlo. Rozhodnutie tak padlo až v nájazdoch, kde o dvoch bodoch pre Slovan rozhodol Jeglič, ktorý premenil oba svoje nájazdy.