Main Content

Réway v reprezentácii? Bokroš naňho nemá zlé slovo, Cíger je opatrnejší

utorok, 27. október 2015 13:50 | Autor: Martin Gregor

Réway v reprezentácii? Bokroš naňho nemá zlé slovo, Cíger je opatrnejší
Réway v reprezentácii? Bokroš naňho nemá zlé slovo, Cíger je opatrnejší | zdroj: © TASR

Martin Réway po odchode zo Sparty Praha stále nepozná meno nového zamestnávateľa. Spomína sa zotrvanie v českej extralige, či príchod do Slovana Bratislava. Hokejových fanúšikov na Slovensku aktuálne najviac zaujíma, ako mu to pôjde v reprezentačnom drese na Nemeckom pohári.

O Martinovi Réwayovi sa popísalo v posledných dňoch naozaj veľa. Jeho rozhodnutie odísť zo Sparty Praha pre nedostatočný ice-time mnohí kritizuju, ale viaceri aj chápu. Osobitne sme o tom písali v článku Reakcie na Réwaya: Pozitívne aj negatívne! Záruba v ňom vidí Pálffyho

V rozhovore pre denník Pravda sa najnovšie na túto tému vyjadril tréner reprezentácie do 20 rokov a nový asistent Zdena Cígera u seniorského výberu Ernest Bokroš. ,,Z osobnej spolupráce na neho nemôžem povedať krivé slovo,“ cituje Bokrošové slová pravda.sk. ,,Ten chlapec bol úplne v pohode, plnil individuálne aj tímové výkony.“ 

Bokrošové vyjadrenie je pozitívnym signálom smerom k Réwayovemu pôsobeniu v reprezentácii. O Bokrošovi sa hovorí ako o jedinom trénerovi, ktorý dokázal mladý slovenský talent skrotiť. Odmenou za to boli tri vynikajúce turnaje Réwaya v reprezentácii do 20 rokov na svetových šamipionátoch v tejto vekovej kategórii. Ten posledný skončil senzačnou bronzovou medailou, Réway bol kapitán tímu.

,,Možno by mal Réwayovi niekto vysvetliť, že celý život za dvadsiatku hrať nebude. Nie som si itý, že to vo svojej neortodoxnej 'makovici' dokáže pochopiť!,” napísal na túto tému novinár sport.idnes.cz Miroslav Horák.

Bokrošové slová sú ale jednoznačné. Réwaya si cení a vidí ho ako plantého hráča seniorskej reprezentácie. Opatrnejší je pred Nemeckým pohárom Zdeno Cíger. Ten si ho pamätá ešte z rodného Martina, kde talentovaný rodák z Prahy hrával za juniorov. Trénersku skúsenosť s ním ale zatiaľ nemá.

,,On je ťažká povaha a ja sám som zvedavý, ako s ním budem vychádzať. S trénerom Sparty nemal dobrý vzťah,“ cituje Cígerové slová tlačová agentúra TASR. ,,Nie som typ človeka, ktorý ho odsúdi. Určite mu dám šancu. Som trpezlivý a budem sa snažiť s ním komunikovať, lebo hokej hrať vie,“ povedal zas pre pravda.sk

Tréner slovenskej reprezentácie ale zároveň dodáva, že Réwaya bude „tolerovať“ len kým jeho pričinením nevzniknú problémy v kabíne.