Main Content

Ktorý tím je najpreceňovanejší v NBA?

utorok, 27. október 2015 17:17 | Autor: Viktor Štefaňák

Ktorý tím je najpreceňovanejší v NBA?
Ktorý tím je najpreceňovanejší v NBA? | zdroj: © TASR

Je to New Orleans, Utah Jazz, Milwaukee Bucks či Chicago Bulls. Alebo niekto iný? Pozrime sa na dôvody, prečo sa sem dostali tieto štyri celky.

Prečo New Orleans Pelicans? Áno, majú Anthony Davisa, najväčší talent hrajúci NBA. Áno, majú skúseného trénera Gentryho, ktorý vlani vyhral NBA s GSW ako asistent trénera. Ale áno, majú zranenia. Rozohrávač Holiday a jeho limitované minúty kvôli problémom s nohami. Jeho náhradník Norris Cole je mimo, kto vie dokedy. Tyreke Evans v lete makal, schudol, ale je mimo na štyri a možno až osem! týždňov. Čiže podpísali hráčov ako Nate Robinson, ktorí sa musia opäť učiť systém, zohrať sa s tímom. Center Asik sa vracia po zranení, bolel ho chrbát, teraz členok. Kto vie, dokedy vydrží zase zdravý. A Davis sám zápasy nevyhrá, hlavne nie na Západe. Veľa ľudí ich favorizuje na... počkať. Že vyhrajú minimálne 50 zápasov a môžu byť čiernym koňom.

Prečo Utah Jazz? Ďalší tím, ktorí odborníci vidia v playoff. No ako budú hrať proti silným konkurentom na Západe? Vlani mali skvelý záver sezóny, po All Star zápase vyhrali 19 z 29 zápasov. No už hrali skôr o česť, ako o niečo viac. Videli sme už v minulosti, že tímy, čo mali skvelý finiš sezóny to na začiatku ďalšieho ročníka nepotvrdili. Ako Suns či Bucks rok dva dozadu.

Prečo Chicago Bulls? Odpoveď je jasná. Sú druhý najlepší tím Východu, ale tam skončili. Dokážu zdolať LeBrona a mať zdravého Rosa? Vyzerá, že nie. Rose ešte nikdy nezdolal LeBrona Jamesa a posledné sezóny sa mu to nedarí aj kvôli zdraviu. A zdravý nie je opäť. Gasol si opäť pripísal ďalšiu sezónu na svoj chrbát. Aj keď jedným dychom treba dodať, že to, čo predvádzal na EURO2015 bol MVP výkon. Ak vydrží a načasuje formu na playoff...

Prečo Milwaukee Bucks? Po podpise Grega Monroeho sa rázom tento tím stal v niektorých kruhoch až favorit na titul. Ale brzdime trošku. Nemajú trénera, ktorý trénuje iba tretí rok? (Áno, Steve Kerr vyhral NBA s GSW hneď v prvom a Blatt prehral prvé Finále v NBA takisto prvú sezóne v Cavs) Ale predtým trénovali či pôsobili ako asistenti, Kidd naskočil hneď z palubovky na lavičku. Dvojku draftu Parker, premaródil sezónu. Rozohrávač Carter-Williams nie je veľký strelec, Mayo má svoje nálady a obrana Monroeho a Parkera tiež nie je na vrcholovej úrovni. Ale sú mladí a o dva tri roky budú naozaj v TOP3 Východu.