Main Content

Réway do NHL nemôže. V KHL ho chcú, je to ale komplikované

piatok, 30. október 2015 10:01 | Autor: Martin Gregor

Réway do NHL nemôže. V KHL ho chcú, je to ale komplikované
Réway do NHL nemôže. V KHL ho chcú, je to ale komplikované | zdroj: © TASR

Martin Réway je už 10 dní bez súťažného zápasu a zdá sa, že tento stav ešte nejakú dobu potrvá.

Tí, ktorí čakali, že najväčší talent slovenského hokeja posledných rokov si nájde po odchode zo Sparty Praha rýchlo nové pôsobisko, boli na omyle. Réway už 10 dní len trénuje a najbližšie naskočí do súťažného zápasu pravdepodobne až na Nemeckom pohári 6. novembra v súboji Slovenska s USA.

Podľa informácii sme.sk Réway naďalej žije v Prahe a čaká, čo sa udeje. Medzitým trénuje s farmou Sparty v Benátkach. Za tie ale nastúpiť nemôže, pretože ak by sa tak stalo, podľa platných pravidiel by ho Sparta nemohla ďalších 30 dní vymeniť.

Sparta Praha ale Réwaya vymeniť chce, no hľadá vhodného záujemcu. Jednoznačné je, že plánuje z toho vyťažiť čo najviac. ,,Budeme za Réwaya požadovať adekvátnu náhradu,“ povedal pre aktualne.cz tlačový hovorca Sparty Tomáš Zetek.

Podľa Réwayovho agenta existujú dve možnosti – výmena do iného klubu v českej Extralige, alebo KHL. Možnosť prestupu v rámci českej Extraligy sa ale javí čoraz menej reálne. ,,Sparta tvrdí, že v extralige nie je zańho v iných kluboch adekvátna náhrada,“ povedal Michal Sivek v rozhovore pre sme.sk.

Preto Réway pravdepodobne odíde do KHL. Lenže to tiež nie je jednoduché. Práva naňho v kontinentálnej lige patria Slovanu Bratislava. Ten si ale možno nebude môcť Réwaya dovoliť.

Záujem o 20-ročného hokejistu majú aj veľké ruské kluby, tým však stojí v ceste prekážka. Museli by sa jednak dohodnúť so Spartou a Réwayom, no zároveň aj so Slovanom.

Nereálna je teraz alternatíva presunu do zámoria, kde by mohol na farme zabojovať o miesto v tíme Montrealu Canadiens. Agent Michal Sivek upozorňuje, že podľa dohody medzi NHL a IIHF môžu hráči podpisovať zmluvy najneskôr do 15. augusta. Nevylučuje však, že Réway v úvode budúcej sezóny o NHL zabojuje.