Main Content

VIDEO: Réway veľmi chce hrať. Je mu viacmenej jedno, kde to bude

piatok, 30. október 2015 15:16 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Réway veľmi chce hrať. Je mu viacmenej jedno, kde to bude
VIDEO: Réway veľmi chce hrať. Je mu viacmenej jedno, kde to bude | zdroj: © TASR

Slovenský útočník Martin Réway, ktorý sa pre nedostatočný ice-time rozhodol požiadať Spartu Praha o výmenu do iného klubu, má jadnoznačný cieľ – pravidelne hrávať.

Veľký talent slovenského hokeja Martin Réway v rozhovore pre isport.cz prizvukoval, že najdôležitejšie preňho je, aby hral. ,,Každý maldý hráč potrebuje zápasy, aby sa zlepšoval a čím viac toho odohrá, o to lepším hráčom bude.“

Dodal, že je mu viacmenej jedno, kde to bude. ,,Kde budem nakoniec hrať, to mu je celkom jedno, ale hlavné je, aby som tam hral.“

Réway tým poukázal na fakt, že zo Sparty Praha odišiel najmä preto, že nemal dostatočnú dôveru od trénera. Na ľade trávil v priemere len okolo 13 minút na zápas, z toho takmer štyri v presilovej hre. To je veľmi málo na najproduktívnejšieho hráča súťaže. Rovnakú porciu času ako on dostávajú hráči štvrtej formácie.

20-ročný Slovák narodený v Prahe sa dokonca nebráni ani pôsobeniu v druholigových Benátkach nad Jizerou, ktoré sú farmou Sparty Praha. ,,Rád by som, ale záleži na Sparte, pretože som stále jej hráčom. Ak budem môcť hrať tu, alebo prestupim inak, to záleži len na nej.