Main Content

Ideálna zostava 15. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 2. november 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 15. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 15. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole nastala zmena na konci tabuľky, keď v priamom súboji vyhrala Podbrezová nad Skalicou 3:0, čím Záhoráci padli až na ligové dno. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Ján Mucha (Slovan) – Aj v Ružomberku prezentoval svoju veľmi dobrú formu, hoci bola prerušená jeho séria bez inkasovaného gólu po 412 minútach. Ale mohlo to byť oveľa skôr, lenže to by nemohol vytiahnuť skvelé zákroky, keď zoči-voči vychytal Jakubka a Lačného, pričom Faškovej strele pomohol do brvna, inak by išla do brány. Gól dostal až v závere, keď už s tým nič nemohol robiť.

Obrancovia

Patrik Vajda (Podbrezová) – Mal veľkú zásluhu na čistom konte železiarov proti Skalici, keďže vyhrával väčšinu osobných súbojov. Ale to nie je všetko, pretože mal podiel aj na otváracom a zároveň víťaznom góle. Odkopnutú loptu poslal okamžite kolmo na Gála-Andrezlyho, čím získali domáci pozičnú výhodu, ktorú pretavili v gól.

Petr Pavlík (Senica) – Senická defenzíva fungovala v Trnave na jednotku. Nový systém hry Záhorákov 3-5-2 opäť fungoval, pričom stopérku trojicu ideálne dirigoval práve Pavlík. Český stopér vyhrával osobné súboje a vždy dokázal zažehnať akúkoľvek hrozbu, ktorá vznikla v nebezpečnom území.

Róbert Pillár (Senica) – Okrem dobrého defenzívneho výkonu, ktorým pomohol k čistému kontu Senice v Trnave, bol tiež pri oboch najdôležitejších momentoch stretnutia. Pri jednom zo svojich výpadov vybojoval pokutový kop a pred vlastnou bránou zabránil istému gólu, keď odkopol spred prázdnej brány pred Schranzom.

Stredopoliari

Mitchell Schet(Trenčín) – Skúsený 27-ročný holandský krídelník dostal príležitosť v základnej zostave, ktorú využil. Zužitkoval chybu Banoviča na otvorenie skóre, po jeho prihrávke si dal vlastný gól Beňo a pri štvrtom presnom zásahu domácich ideálne vysunul svojho krajana Van Kessela.

Matúš Bero (Trenčín) – V poslednom zápase za „dorastenecké“ peniaze, keďže po stretnutí podpísal výrazne vylepšenú novú zmluvu, podal svoj už tradične dobrý výkon. Wesleymu prihral na tretí gól domácich, čo definitívne zlomilo odpor Myjavy. Gól si síce nepripísal, ale zostal na čele tabuľky kanonierov.

Ibrahim Rabiu (Trenčín) – Odohral zápas na pozícii defenzívneho stredopoliara, aj keď hlavne po vylúčení Banoviča už veľa defenzívnej práce nemal. O to viac vynikli jeho tvorivé schopnosti, ktorými pomohol rozleptať myjavskú obranu. Do štatistík sa síce nezapísal, ale na tretej gólovej akcii domácich má veľký podiel.

Štefan Zošák (Ružomberok) – Pôvodne nemal hrať, ale disciplinárka správne usúdila, že v Trnave bolo jeho vylúčenie vymyslené, preto mu trest nedala, vďaka šomu mohol proti Slovanu nastúpiť. Aj Zošák mal svoj zaslúžil o herne zaujímavý duel, pričom mal podiel aj na konečnom výsledku, keďže naservíroval Lačnému na vyrovnávajúci gól milimetrovým centrom.

Peter Gál-Andrezly (Podbrezová) – Bol najvýraznejšou postavou dôležitého zápasu dvoch posledných mužstiev tabuľky. Práve Gál-Andrezly prihral Rendlovi na kľúčový prvý gól stretnutia, pričom jeho center bol základom aj pre druhý gól, po ktorom už bolo jasné, že Podbrezová prenechá koncové svetlo súťaže Skalici.

Útočníci

Róbert Polievka (Dunajská Streda) – Už od úvodu bolo zrejmé, že má veľkú chuť streliť gól. Neraz dokázal zamotať obrancom Žiliny hlavy, ale ani jeden jeho pokus z hry neskončil v bráne. Zaslúženej odmeny sa dočkal až z pokutového kopu, keď si postavil loptu na biely bod, hoci na to nebol určený, no s prehľadom rozhodol o víťazstve nad Žilinou.

Blažej Vaščák (Podbrezová) – Pre domácich v kľúčovom zápase sezóny zabral naplno, keď zúročil svoje skúsenosti. Gól síce nestrelil, ale na dva prihral. Najprv ideálne sklepol center Gála-Andrezlyho Kochanovi a v druhom polčase vysunul po náražačke Juraja Pančíka, ktorý stanovil proti Skalici na konečných 3:0.