Main Content

Daňo povolaný naspäť do NHL! Ako vyzerá štart zraneného Hossu?

pondelok, 2. november 2015 17:21 | Autor: Dávid Lech

Daňo povolaný naspäť do NHL! Ako vyzerá štart zraneného Hossu?
Daňo povolaný naspäť do NHL! Ako vyzerá štart zraneného Hossu? | zdroj: © TASR

Vedenie Chicaga Blackhawks sa rozhodlo konať. Na trápenie sa „jastrabov“ v útočnej fáze predstavitelia tímu z veterného mesta zareagovali povolaním Marka Daňa z farmy v AHL. Informáciu uverejnil oficiálny web amerického celku.

Slovenský reprezentant sa v prípravnom kempe Chicaga Blackhawks prezentoval v dobrom svetle, no napriek tomu to nestačilo a sezónu 2015/2016 trenčiansky odchovanec odštartoval v AHL na farme Chicaga Blackhawks v Rockforde IceHogs.

V deviatich stretnutiach si na svoje konto pripísal sedem kanadských bodov za bilanciu 1+6 a v tímovej produktivite mu tak patrila druhá priečka. Chicago Blackhawks sa však v posledných zápasoch trápilo v koncovke, keď v posledných štyroch zápasoch zvíťazili obhajcovia titulu dvakrát najchudobnejším rozdielom 1:0 po predĺžení a v ostatných dvoch dueloch prehrali vo Winnipegu Jets 3:1 a v Minnesote Wild 5:4.  

Opačným smerom putuje dôrazný krídelník Bryan Bickell, ktorý platový strop Chicaga zaťažuje 4 miliónmi amerických dolárov. V doterajších siedmich súbojoch v NHL sa bodovo nedokázal presadiť a v tíme „jastrabov“ tak začína byť na odstrel.

Marko Daňo by mal nastúpiť už v dnešnom nočnom stretnutí proti Los Angeles Kings. Je otázne, do akej formácie ho kouč Joel Quenneville zaradí. Počas prípravy sa mu najviac darilo v prvej lajne vedenej kapitánom Jonathanom Toewsom a krajanom Mariánom Hossom, ktorého štart v dueli proti „kráľom“ je otázny kvôli zraneniu v dolnej časti tela. Center prvej formácie tak v nedeľu trénoval s novými krídelníkmi.