Main Content

Analýza Ligy majstrov: Schalke 04 - Manchester United

utorok, 26. apríl 2011 15:01 | Autor: Martin Gregor

Analýza Ligy majstrov: Schalke 04 - Manchester United
Analýza Ligy majstrov: Schalke 04 - Manchester United | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Do finálového vyvrcholenia tejto sezóny prestížnej Ligy majstrov ostáva odohrať už len štyri semifinálové zápasy. Ten prvý sa odohrá už dnes vo Veltins aréne. Nevyspytateľné mužstvo Schalke 04 privíta na domácej pôde favorizovaný Manchester United.

Schalke 04 - Manchester United, 20.45

O tom, že je Schalke mužstvo dvoch tvári netreba ani mimoriadne diskutovať. Hráči okolo nestarnúceho Raúla sa dokážu elegantným spôsobom prebojovať až medzi štvoricu najlepších tímov Európy a popri tom im nerobí problém pravidelne strácať body v Bundeslige s mužstvami zo strednej či dolnej polovice tabuľky. Ako dôkaz svedčí aj ich víkendová domáca prehra s 1. FC Kaiserlautern 0:1.

Schalke sa stretlo v pohárovej Európe s anglickými mužstvami doposiaľ v deviatich prípadoch. Štyri stretnutia dokázali vyhrať, v dvoch remizovať a v troch ťahali za kratší koniec povrazu. Ich domáca bilancia je aktívna – 3 výhry, 1 remíza a 1 prehra.

Video uputávka k tomuto zápasu...

Zverenci Ralfa Rangnicka vyhrali všetky domáce zápasy v tejto sezóne Ligy majstrov. Postupne porazili Benficu (2:0), Tel-Aviv (3:1), Lyon (3:0), Valenciu (3:0) a naposledy aj Inter Miláno (2:1). Za povšimnutie stojí fakt, že ani v jednom prípade nestrelili menej ako dva góly. Ich gólový priemer v tejto sezóne ligy šampiónov je veľmi slušný - 2,1 gólu na zápas, pričom do tejto štatistiky sú zarátane aj zápasy hrané vonku (napr. v úvode sezóny nestrelili gól v Lyone a v Tel-Avive).

Schalke je nepochybne veľmi silným tímom hlavne v ofenzíve. Najväčšie nebezpečenstvo číha od nestarnúceho Raula, ktorý dokázal ešte počas jeho pôsobenia v Reale Madrid streliť štyri góly do siete United.

Hoci sú hráči Schalke v tejto sérií výrazným outsiderom v ich prospech hovorí jedna zaujímavá nepriaznivá štatistika “Červených diablov“. Tí nedokázali postúpiť cez nemecké mužstvo v posledných štyroch prípadoch. Naposledy stroskotali v štvrťfinále minulej sezóny na Bayerne Mníchov. 

Manchester je v doterajšom priebehu Ligy majstrov mimoriadne dominantným celkom. V základnej skupine inkasoval len 1 gól a s veľkým prehľadom postúpil do osemfinále. V ňom vyradil silný celok Olympique Marseille a vo štvrťfinále si poradil aj v anglickom derby s FC Chelsea. United hrajú výborne aj v domácej lige, kde si dlhodobo udržujú vedúcu pozíciu v tabuľke.

Veľakrát sme písali o „Fergusonovom” mimoriadne silnom útoku. Najlepší strelec Premier League Dimitar Berbatov sa musel dokonca v posledných zápasoch zmieriť s pozíciou náhradníka, pretože vo vynikajúcej forme sa prezentuje dvojica Wayne Rooney a Chicharito Hernandez. Títo dvaja ostrostrelci nastúpia v základnej zostave United aj dnes.

Favoritom stretnutia sú “Angličania”, no Schalke 04 je mužstvo, ktoré dokáže často prekvapiť. Aj preto dnes vynecháme tip na konečný výsledok a radšej sa zameriame na góly. Schalke je doma veľmi silné a ich priemer strelených gólov ( 2,6 doma v LM) hovorí za všetko. Obrana Manchestru popri tom nepatrí medzi tie úplne najlepšie v Európe, hlavne keď Rio Ferdinand neustále zápasí so zranením. Myslíme si preto, že Schalke dokáže doma aspoň raz skórovať. O tom, že skóruje Manchester tiež nepochybujeme. Ponúka sa nám preto stávka na to, že oba tímy strelia aspoň jeden gól (1,85 na BetClic).

Okrem toho tu máme ešte jeden zaujímavý tip pre tipujúcich, ktorí radi trochu riskujú. Mladý Mexičan Chicharito Hernandez hrá v poslednom období vo famóznej forme. Veríme, že by mohol skórovať aj dnes, keďže s Rooneym mu to v útoku naozaj ide a v Lige majstrov je práve on tým najnebezpečnejším hráčom Red Devils. Okrem toho cez víkend rozhodol aj posledný ligový zápas United proti Evertonu.

Náš tip: Oba tímy skórujú [ kurz 1,85 na BetClic ]
Náš tip risk: Chicharito Hernandez skóruje [ kurz 2,50 na BetClic ]